Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Survival/Bushcraft

Diskusná téma Survival/Bushcraft

Dostal som taký nápad, či nepatrí k horám, lesom, prírode bezprostredne aj umenie v nej žiť. Tak sa chcem opýtať, či by sa hodilo na Hikingu písať o takých veciach ako druhy zakladania ohňa, stopovanie, táborníctvo, výklad znamení, liečenie v lese, signalizácia atď. Myslím si, že už navrhované články o počasí s tým vcelku súvisia. Inač viem, že u nás sa ťažko daju skúšat praktiky Survival, ale možno to ku tejto stránke môže patriť. Vedel by som o tom aj ničo napísať. Tak ma to napadlo, takže rád by som vedel, čo si o tom myslíte. Čo vy na to?

Lukas787

príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK

Smithi

príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK

Spynfo

prezit lesny poziar je dost malo pravdepodobne, ale zrejme je to obcas mozne, ked americki poziarnici hasiaci lesne poziare ho maju v povinnej vybave. Mozno sucastou je dokonca kyslikova flasa, neviem. Vo filme bolo vysvetlene, ako je to s teplotami v okoli bagu. Bavim sa o extremnom survivale, pocitam, ze ani nikto z tych trenovanych poziarnikov to nechce prezit na vlastnej kozi. Ale staci, ak sa otoci vietor, a velmi radi zalahnu do toho vaku. Nad nimi vzduch tak 500 °C, ktory ovsem vacsinou stupa nahor a pri zemi vtahuje studeny vzduch "pod poziar". Urcite zalezi aj od vrstvy podrastu pod vakom, ci ju stihnu odhrabat, a pod.

MichaelS

Tedy, možná budu za blbce, ale těch pár let fyziky na ZŠ a gymplu ve mě vyvolává dojem, že pokud okolo mne zuří lesní požár a okolní teplota tomu odpovídá, tak by nějaký vak, který mě skutečně ochrání/udrží naživu, musel být něco "Made in STAR-TREK" a podobně. I v plechovém sakofágu by ses buď uvařil, nebo udusil, záleží na tom, která zubatá by byla rychlejší.

Spynfo

skusal som na webe najst survival bag, naslo oranzove vaky chraniace pred vodou. Hladal som fire survival bag, naslo oranzove vaky chraniace pred vodou. Hladam ale ten typ vaku, v ktorom sa da po zalahnuti prezit lesny poziar, ked nestihnete utiect... TO JE SURVIVAL. (nieze by som to planoval vyskusat). Vie niekto? Rad by som ho nosil v batohu - pre istotu. Idem totiz na juh EU, hory, lesy (letne lesne poziare na juhu EU su kazdy rok v spravach).
Nejaky link by sa nasiel? Nejaky ochotny poziarnik poradi? Diky moc.

Lg

bushcraft aspoň pre mňa znamená umenie žiť v prírode a hlavne v súlade s ňou, schopnosti prežiť a naživať v nej bez potreby používať výdobytky modernej doby, učenie sa starým technikám našich predkov, používať to čo nám ponúka príroda vo svoj prospech, ako napr. zakladanie ohňa, výroba nástrojov atď. Toto sa dá praktizovať aj 100 metrov od paneláku v lese aj na dvore aj niekde stovky kilometrov od civilizácie.

Lg

Mýlite si pojem bushcraft s niečim čo je extrémne prežitie na extrémnych miestach - niečo čo predvádza Bear Grylls.

Bushcraft.cz

No zní to překvapivě, ale pro spoustu lidí je bushcraft rodinným koníčkem. Rodina s dětmi vyleze na kopec, hrají si na přežití, vyrobí si lžíce, rozdělají oheň atd. Je to prostě relax. Ale samozřejmě se to dá provozovat i vážnějí. Třeba taková Ukrajina či Rumunsko mohou být dobrodružné až moc.

Fujas

sice som to nikdy neskusal ale skus sa vybrat na par dni do nejakeho zapadnuteho kuta slovenska bez vody, jedla- proste celeho batohu,mapy,noza atd., niekde, kde si este v zivote nebol a sam- o zabavu mas postarane.... :)

Hm

ako autdórového hajking laika by ma zaujimalo kde na slovensku sa dá taký kúlový buškraft praktizovať. tak naozaj, nie že vyjdem na kopcek kde za dalsim je hned dedina a hram sa na zalesaka strateneho v divocine. ci sa niekam cestuje do zahranicia alebo je to len taka sofistikovanejsia hra na indianov - pytam sa tych co s tym maju skusenost, ja to veru nie som.

Peter61

Alebo žebi kvôly tomu, že na nich Gúgl chytá lepšie ?

Tomaash

pretoze to je in, ako aj hiking a outdoor? :-)

Janovarga

preco
to volate bushcraft, ked je to len obycajne zalesactvo :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum