Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Lúčanskej časti Malej Fatry

Pencurák

Mišo,aj tam trvalo 15 minút,kým sa naplnila fľaša,tak isto aj na ďalších prameňoch.

Pencurák

S kamarátom sme 16.-18.9.prešli hrebeňom Lúčanskelj Malej Fatry z Fačkovského sedla do Strečna.Chcem len upozorniť všetkých.ktorí sa chystáte v najbližších dňoch na túto hrebeňovku,že všetky pramene na hrebeni sú vyschnuté,voda len kvapká.Trvá aj pol hodiny kým sa naplní fľaša,takže si naberte vodu so sebou,nespoliehajte sa na ďalší prameň,ten už môže byť úplne vyschnutý!

Shatterhand

Niečo o histórii Bossányiho útulne je tu, ale to si už asi našiel:
new.nitrianskepravno.sk/index…
Inak predpokladám, že časť pamätníkov bola odsunutá - Nem. (Nit.) Pravno a Gajdel (Kľačno) boli nemeckou enklávou. Pravda, chata existovala aj potom.

TomasDe

Voda (mozno existuje aj blizsi zdroj) je kusok nizsie v smere na vodopady pri Utulni Javorinka hiking.sk/…/javorina_pod_klak…, ale hlavne ma zaujima, co sa s chatou stalo, resp. preco,kto sa o nu staral a mal ju v sprave a nejaka jej historia...pamatnikov uz bude asi velmi tazke najst.

PaliT

Ejha, kde tam brali vodu? Je nejaký pamätník, ktorý zažil jej fungovanie?

TomasDe

Presne, su tam zaklady a fotka s rokom v skale, ale to su jedine informacie ake som kedy o chate mal.

Jojoš

Je to pri TIM "Pod skalou",ešte sú tam vidieť základy chaty

PaliT

Vie dať niekto súradnice, kde tá chata pôvodne bola?

TomasDe

Zdravim, len taka otazka k Lucanskej Malej Fatre, nemate niekto viac info ako to bolo s povodnou Chatou pod Klakom? Za akych okolnosti zmizla (zhorela?), jej historiu ,resp. preco sa nikto nepokusil o jej obnovenie? Cisto zo zvedavosti...Dakujem za akukkolvek reakciu.

Jarisko

Čaute turisti,
vďaka za reakcie k článku. Potešili! Vidím, že niektorí z vás toho majú v nohách dosť, no my sme pravidelní turisti, pravidelne raz za 5 rokov sa vyberieme do hôr, ale toto bolo ozaj super. K tým batohom a ich váhe. Môj kamarát z juhu nie je zvyknutý na kopce tak si nabalil nafukovačku, spacák a ja som vliekol asi 10 kg klobás, chlieb a plechovky piva. Mali sme však perfektnú náladu a super zážitok. Na vidlici nám okolo stanu tiež pobehovala nejaká zver asi jelenisko, no kamarát cez noc brigádoval s motorovou pílou a spílil asi všetky stromy na okolí, tak nás zver asi obchádzala. Tešíme sa na pokračovanie a vyzerá to, že už budeme viacerí.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma