Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Štiavnické vrchy

Diskusná téma K článku: Cez Štiavnické vrchy

Keď meteorológovia predpovedali, že krásne teplé počasie sa udrží až do stredy, a od štvrtka sa ochladí o 15°C, povedali sme si, že máme poslednú možnosť niekam vyraziť a urobiť si pekný letný vander. Už od jari som nazeral do mapy Štiavnických vrchov a vytipoval som si trasu, ktorá nie je frekventovaná a asi ani známa. Trasu bez veľkých prevýšení a zdanlivo menej atraktívnu. Ale nám sa na nej páčilo veľmi.

Jjano

Dnes mi miestny značkár povedal, že modrá značka z Beluja po križovatku so žltou Tatarský jarok bolo minulý týždeň obnovené (to je prvý úsek 3. dňa v tomto Borovom článku).

Daulagiri

Tak som si konečne prečítal tento článoček zo zaujímavého putovania príjemným krajom.
A ja som zasa na jar videl v Brdárke tiež peknú mladú babu, ktorá v ruke držala prútik a hnala pred sebou asi 15-20 kôz. Niečo neskutočné.

Jonathan.sk

re Boro:http://www.aktuality.sk/clanok/213374/foto-salasu-nad-tisicrocnou-kaplnkou-vladne-mlada-zena/

...a prečo len polovicu parlamentu?? :))

Boro

Chalani, a všimnite si,že tá fešácka bačovka ( na fotke to nie je až tak úplne dobre vidieť) má po boku zavesenú rozkladaciu kovovú ( rybársku) stoličku. Kurňa, takých bačoviek viac, a Slovensko a tiež aj chov oviec, by sa určite pohol vééééľmi dopredu. Čo keby sa tu našiel niekdo z Krupiny, či opodiaľ a urobil nám s ňou interwiev? Veď pekných bábuliek je vždy treba a ja by som takú vymenil aj za polovicu parlamentu. Alebo aj za celý, nech nežeriem.

Svatopluk stepanek

boro, jjano - pani dakujem za vysvetlivky pre moj buduci vylet.
pred takymi 5 - 6 rokmi som po stiavnickych v. chodil a tieto useky sa mi videli velmi zle znacene
boro, na vase dielka som sa uz tesil...

Jjano

Boro, skvele, ďakujem za článoek z môjho kraja :-)

Nejaké malé doplnky:

Značenie modrej značky z Banského Studenca do Žibritova, na ktorú sa Boro pripojil, je vo veľmi zlom stave. Jednak chýbajú celé úseky značenia, jednak je tam aj jeden nový holorub a tak niekedy sa de facto nedá ísť ani podľa GPS (keďže značka na digitálnej mape v GPS je vedená inak ako vedie v teréne).

To, že je Žibritov najsevernejším miestom pestovania viniča, je iba "urban legend", živená miestnymi, aby mali nejakú zaujímavosť :-) Pri pohľade na mapu je vidieť, že veľa vinárskych oblastí je severnejšie.

"Napájací jarok", po ktorom vedie tá žltá značka, sa volá Tatarský jarok a je to dobrý MTB singletrack :-)

Urban

Ej bisťu,to je teda fakt parádna bačovka.Takých by mohlo byť viacej:-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum