Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Muránska planina na Martina a s Martinom

Diskusná téma K článku: Muránska planina na Martina a s Martinom

Stráviť svoj meninový deň na horách som túžil už veľmi dávno. Vždy mi však do toho niečo vošlo a tento sen som tak stále odkladal. No v jeseni 2011 konečne nastal čas plnenia sľubov a vďaka voľnu v práci a črtajúcemu sa výbornému počasiu som mohol vyraziť. Takýto deň si ale vyžaduje niečo špeciálne a aby som symboliku spravil dokonalou vybral som si preto roklinu Martinova dolina na Muránskej planine. Keďže som v nej ešte nebol, bude to o to krajšie.

Daulagiri

Vidieť tohto vzácneho vtáka v prírode je vždy zážitok, aj keď u mňa to zakaždým trvalo iba niekoľko sekúnd. Prajem to každému, v akomkoľvek veku :-)

Svatopluk Štěpánek

Martin, toho tetrova Vám želám. My sme ho so synom videli vlani takých 50 m po zelenej za prvou poľanou s malou polovníckou chatkou, na zelenej TZT z Červenej skaly na Studňu. Je to nádherný vták, videl som ho prvý krát, v mojích 66 rokoch.
Martinovu dolinu som si vydupal hore, stála za to.

Muska

Úsek Lapinka - Pohorelská Maša sme prešli 8. 9. 2013
Chodník je dosť husto vyznačený, v lese na Strundžaníku skoro na každom strome. No orientácia nie je jednoduchá, lebo samotný chodník tu miestami neexistuje a človek má pocit že sa tmolí od značky k značke divokým porastom. Na Strundžaníku je vedie trasa popri starom oplotku ktorého zvyšky pletiva sa dajú nájsť. Ani na okrajoch lúk nebol problém nájsť značku no je dobré mať mapu alebo gps (bol tu veľmi slabý signál, nepresnosť gps bola skoro kilometer), aby človek vedel predpokladať správny smer.

Daulagiri

Tak presne to bolo cieľom: inšpirovať. Som rád že to vyšlo. Mne sa vtedy viac než 2 dni nedalo, inak by som to aj ja potiahol ešte ďalej.

Zivan

Priznám sa Martin, že si ma svojim článkom inšpiroval a tak som minulý predĺžený víkend zorganizoval repete tvojej akcie s účasťou 5 ľudí. Prvé dva dni sme išli temer rovnakou trasou ako ty akurát, že Martinovu dolinu sme prešli o deň skôr t.j. 10.11. a potom sme z Pasek išli do Tisovca po svojich.
V 3.deň v nedeľu sme ešte pridali úsek Tisovec - Pohronská Polhora cez Martalúsku a Chlipavicu.
Počasie vyšlo nad očakávanie - najmä v nedeľu. Žiadny dážď ani vietor.
Ešte raz vďaka za dobrý tip na túlačku.

Daulagiri

Rád som potešil Honzo a veru planina je úžasný kraj.
Adamus: aj tak sa dá, možno budúci rok.

Jnezky

Pekne napísané a super fotečky. Túlanie po planine je aj moja vášeň a o to rádšej si prečítam o planine každý článok.

Daulagiri

Jáááj Maťo, tak tento rok mi to opäť raz nevyjde. Dnes som síce doma, ale zajtra v práci.
Ale ty máš šancu ;-)

Mato_d

Fajný článok aj fotky, diki za podelenie sa.
Tento rok to opäť vychádza na sobotu a nedeľu, tak dúfam, že nás nenecháš zase rok čakať :D

Boro

Keď som tam bol naposledy (2010) a spali sme na salaši Zbojská, ráno nás majitel zobral autom dolu a rozprával o tom, ako investuje v sedle Burda a ako ho to teší, hoci vie, že to tam žiadny velký kšeft nebude. A teraz to nejaký debil vypáli a všetka snaha a náklady sú fuč. Začínam sa obávať, že tu máme viac debilov, ako slušných a podnikavých ľudí.

Daulagiri

Peťo tak verím že Muránska planina ťa nabudúce nesklame a želám ti to.

Peto.z.bb

Vdaka krasne JaroB aj Daulagirl za info. Bolo mojou chybou, ze som pred rokmi naivne veril svojej predstave, ze snad aspon na Murani sa, na rozdiel od Tatier a Fatier, respektuje legislativa o ochrane ZP v NP, myslim pokial ide o pilcikov, LKT atd.

Off topic - som ten typ, co sa radsej prida ku kamaratom a kamaratkam uz kde oni idu, ako by som ich sam niekam nahovaral. Resp. ak sa uz aj obcas niekde vyberiem sam, tak do V.Tatier popracovat na kondicke. Tento clanok ma ale tak navnadil na Muran, ze skusim v ramci moznosti lobbovat. Mam uz ale, okrem jedneho vikendu do konca roka vsetky plne obsadene dohodnutymi akciami, tak asi az na jar. Martinom z clanku v dobrom zavidim :), a aj Vam vsetkym ktori sa tam vyberiete teraz ked sa este pred zimou otepli.

Vopred velka vdaka za aktualne info, snad bude z kategorie "este menej kolaji a blata ako pred rokom", a aj o preznaceni usekov kde ste sa niekedy stratili - my sme sa pred tymi par rokmi takto otocili z Fabovej hole, kde kvoli polomu bol risk ze nedojdeme do Zbojskej nacas, tak sme to stocili po zelenej do Polomky. Ostatne bolo vyznacene OK, aj ked na jednom mieste na cervenej medzi Marketinou a Studnou na M.p. sme tiez par minut stratili. Snad uz je to OK, a aj Dusan Durej je v dobrej nalade :), o nom ale potom na fore pod clankom k Chate Zamok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum