Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Triglav cez Prahu

Diskusná téma K článku: Na Triglav cez Prahu

Nie, skutočne to nie je nezmyselné predĺženie trasy na najvyšší vrchol Júlskych Álp a zároveň Slovinska samotného. "Provokatívny" názov článku vyplýva z názvu jednej z výstupových ciest na narodnú horu Slovinska, a tou je cesta Prag.

Adushka

Fajny clanok :) My sme sa tento rok tiez pokusili o Triglav, pre mna tradicnou trasou Bohinjske jazero - Triglavske jazera - Dom Planika (noclah), kde nas rano zobudil sneh a taky vetrisko, ze som nevladala stat pred chatou poriadne, tak sme dalsi den len zisli cez Vodnikov dom a Voje dole k jazeru opat.. ale o par dni neskor sme si to vynahradili paradnym vystupom na Mangart, odkial bol podla mna najkrajsi pohlad na Julky a o den na to sme si pridali Montaz v talianskej casti.. postupne vyjdu clanky aj tu na hikingu :)

Sanco

Nuž a z celých Juliek je aj tak najkrajší výhľad od naproti teda z Karaveniek, menovite z Dovškej Baby,..., Julky máte pred sebou ako tapetu na stene :-)

Jantaara

Vrana, presne tak. Už dlhšie pozerám do mapy a vymýšľam, ako tých pár dní urobiť. Od Prisojnika to vyzerá parádne (na Prisojniku sme už boli), len ak dobre pamätám, chata je tam ďaleko, takže prvý deň treba zamakať. A druhá dilema - či pokračovať na Rjavinu alebo to zvrtnúť do Doliny Triglavských jazier. No a ešte sa potom nejako naspäť k autu dopratať. :-)

Vrana

2 adina: preco nesplnitelny? Triglav nie je extra tazky kopec.

Adina

Moj nesplnitelny sen. Dik za clanok :-).

Vrana

Keby som sa mal vratit do Juliek na turistiku, tak by som to isiel ako viacdnovu hrebenovku. Napriklad z Vrsica cez Prisojnik, Razor, sedlo Lukna, Triglav ... Treba si to popozerat na mapach a rozumne vymysliet.

Sanco

odporúčam Aljažev dom, sedlo Luknja, Plemenice, Triglav, Triglavski dom a Pragom dolu na Aljažev dom, ..., dá sa v pohode za deň

Jantaara

V Slovinských kopcoch som bola 3x, na Triglave zatiaľ len raz. Škoda, že ste šli hore aj dole tou istou cestou. My sme šli Tominškovou hore a "Pražskou" dole. Myslím, že obtiažnosťou je to rovnako náročné, ferratové sety sme mali, ale vyšli sme bez pripnutia. Viac ako samotý Triglav ma uchvátila tá "náhorná plošina", ktorú ja nazývam skalným kráľovstvom. Na vrchol sme vyšli za jedeň deň, potom sme prešli k Domu Valentina Staniča (je na jednej fotke k článku), kde sme spali. Je to oveľa útulnejšie oproti Kredarici, kde sa premelie milión ľudí. Čo sa týka vody, nabrali sme si pri chate v umyvárke. Hoci píšu, že nie je pitná, na nete som čítala od viacerých, že ju pili a v pohode. Môžem potvrdiť. Veď tam nemá byť z čoho znečistená, všetko to ide cez skaly. Ešte sa chcem na Triglav vrátiť, vyjsť tam najťažšou Bambergovou cestou.

Z jedného slovinského 4-dňového výletu mám spísaný aj "elaborát", je to však na 10 strán :-) hoco.sk/index.php?option=com_…

Monghi

vie niekto, kolko oficialnych vystupovych tras tam vedie? co obtiaznost?

Peter61

Hezkyyyy !
inak "ale potím sa ako dvere od chlieva" : ta Ty si iný básnik :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum