Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Otvoria sa ďalšie chodníky v Tatrách?

Diskusná téma K článku: Otvoria sa ďalšie chodníky v Tatrách?

Posledný augustový víkend sa vo Vysokých Tatrách začalo spevňovanie úseku turistického chodníka pod Javorovým štítom smerom od Priečneho sedla na Zbojnícku chatu. Podobným spôsobom by sa mali spevňovať aj zatiaľ nesprístupnené chodníky, pri ktorých sa uvažuje o ich otvorení. O tejto téme sme sa rozprávali so Stanislavom Klaučom, riaditeľom Sekcie ochrany prírody a krajiny na Ministerstve životného prostredia, ktorý bol spoluzakladateľom Občianskeho združenia (OZ) Tatranské chodníky. V závere pridávame aj názory Horskej záchrannej služby (HZS) a niektorých horských vodcov na otvorenie ďalších chodníkov v Tatrách.

Peter61

Noooo, myslim,ze hlavna vec je, ze sa zmensuje mnozstvo dopadkov okolo TZCH. Je to aj vysledok osvety.
Aj mimo TZCH je viac starych schovanych hrzdavych Lunch Meat, Sabina a vyblyskych Jagerwurst ( Made in DDR, EVP 0,95 M).

Raymond

To by ma zaujimalo ci sa zapojili aj v Himalaya klube, aby isli prikladom?

Rc1

marcel v 31 on nebol este asi ani v planoch :)

Rc1

je mozne ze to bola len nejaka prerabka. nebola chata nahodou medzitym poskodena lavinou? znamy nema urcite 100 typujem okolo 50-60. a zle som sa vyjadril on tam nestaval ale iba vynasal matros :) raz som ho volal na turu kuknut sa na nu, dlllho dlllho sa so mnou nerozpraval :-) typujem ze jeho nadriadeny bol riadna guma :-)

Shatterhand

rc1: To by mal známy aspoň 100 rokov, Chatu pod Rysmi stavali 1931. Zrejme myslíš myslíš nadstavbu podkrovia 1977 alebo niektorú z iných rekonštrukcií.

Peter61

Btw minulorocna doprava gulatiny pod Wachterku bol IMHO vrtulnikom ( =SL TANAPu) a s vyvozom na stavbu chaty sa cakalo na konic sezonnej uzavery.

Rc1

aj chatu pod rysmi stavali kedysi vojaci. mam znameho, ktory dodnes na to nadava :) dvakrat denne po 30 kilo na chrbte :)

Peter61

Ad pohodene cakany a gulatina: myslim si nie je to najststnejsi napad, ze dajake usmernenie je potrebne.
06/10/11 05:53 som tu spominal Malu S.d. : tam to robili Romovia pod dozorom pracovnika STS SL TANAPu.
Co sy tyka vaznov: u nas su aj polootvorene oddelenia, ktore chodia von s "vychovavatelom". Ziadna ostraha a la "Frajer Luke" .
V TPN to robili vazni a boli nadseni, ze sa tam vratia pracovat ( minule leto v nasich TV spravach...)

Shatterhand

gagigo, Lubo: Najvyššou položkou sú náklady na ostrahu a tie by sa ešte výrazne zvýšili... Inak pri stavbe Tatranskej magistrály spravili väčšinu hrubej práce vojaci.

Lubo

Financnovanie presunu vaznov, ich ubytovanie a strava + zabezpecenie pracovnych pomocok, by stalo viac penazi ako by sa usetrilo...

Rc1

gagigo to by sa nam hned vyprazdnili vaznice :-) ale na druhej strane mame take uzasne zakony, ze vazni by to museli vykonavat dobrovolne, nakolko im nesmies nanutit pracu. ale verim ze viaceri by radi uvitali pracu v prirode a mozno by aj nasli nove este neobjavene chodnicky :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum