Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Otvoria sa ďalšie chodníky v Tatrách?

Vrana

ferrate by bol vyborny pocin, ale kedze je to zatial "v štádiu riešenia" ...

FunTTomas

Jaroslav Švorc z Dobrovoľného zboru Tatranskej horskej služby oznámil účastníkom tohtoročného Zrazu vysokohorských turistov v Tatranskej Štrbe, že je v štádiu riešenia prvá tatranská via-ferrata. Bude viesť z Priečneho sedla cez Širokú vežu do sedla Sedielko. Prví turisti by ňou mohli prejsť v roku 2012.

Bean

To je pravda, cepri nech radsej ostanu tam, kde su.

Tigervegetarian

Komu sa nechce do Tatier, môže sa poprechádzať v Bratislave po korze. Ľudí je tam skoro tak veľa ako v Tatrách, a aj tie sklom a plastom obité barabizne sú podobné.

Peter61

"Vo Vysokých Tatrách sa pripravuje otvorenie dvoch náučných chodníkov....chodník Pramenisko pribudne pod Tatranskými Matliarmi...a doplnený náučný chodník okolo Skalnatého plesa."
webnoviny.sk/…/150356-clanok.…$ret

Pinciotti

Tak nech im chýbajú, tak im treba, niektorí si nič iné nezaslúžia...Sú ľudia, čo tam budú chodiť vždy a tým nejaký úbytok turistov tiež vadiť nebude :) /píšem v práci, to po jednej z mnohých víkendových nocí strávených vo vlaku Poprad-Praha/. Kedže tam chodím veľmi často, už viem ktorým "službám" sa treba oblúkom vyhnúť a ktoré sú OK. Ale je to hanba, aké majú bežní turisti /a to teda hlavne tí, kt. poctivo zachovávajú fašistické predpisy/ možnosti a podmienky.

MichaelS

To pinciotti ... "Je jedna vec a prakticky fakt, že turistov v Tatrách berú všetci ako nepriateľov alebo nutné zlo..". A turisti to taky už pochopili, takže ve velké míře volí jiné destinace a šetří si tak nervy, a nezřídka i peníze. Jen aby v těch Tatrách ty "turistické" peníze dost lidem brzy nechyběly.....

Pinciotti

No ja by som to nevidel tak čierno - bielo. Je jedna vec a prakticky fakt, že turistov v Tatrách berú všetci ako nepriateľov alebo nutné zlo /či už TANAP, ochránari, JAMES - teda horolozeci, Horskí vodcovia, niektorí chatári, podľa tunajších diskusii možno aj KST :) /. Ale napriek tomu, aký mali Vlci a iní ochranári v poslednom období mediálnu kampaň si nemyslím, že ich pohľad na vec musí byť svatá pravda. Sám som sa rozprával s ochranárom, ktorý je za zasahovanie proti lykožrútom /vysokoskolsky vzdelaný v obore a nemá ekonomické záujmy/a vidí to ako lepšiu možnosť oproti bezzásahovosti. Lesáci sa často prezentujú veľmi neobratne, možno si ich ľudia aj nejako automaticky spájajú s vládou a ochranárov s opozíciou.

Adushka

Tomas, presne si to popisal, ja mam ten isty nazor, co ty.

FunTTomas

K tlačovej správe Štátnych lesov TANAP-u lesytanap.sk/…/clanok.php?id=…, z čoho vychádza aj článok Korzára sa mi žiadať dodať, že to je klasická tendenčná tlačová správa, v ktorej štátny podnik informuje verejnosť o pravidelnej (nič výnimočné) obnove značenia, ale primárne o lykožrútovej kalamite. Už tam len zabudni dodať, že lykožrút žerie aj kosodreviny a všetky skaly, na ktorých sú značky maľované, lebo akosi pozabudli, že dajme tomu tretina TZT v Tatrách sa nachádza nad hornou hranicou lesa. Tam vari netreba obnoviť značky, tak ako sa to robí aj na zvyšku Slovenska v štvoročných cykloch? Je úplne zjavné, že lesníci si potrebujú prihriať polievočku a zaujíma ich les (nie vysokohorské prostredie) a stromy, ktoré v ňom rastú a dajú sa speňažiť. Pracovníci strediska terénnych služieb ŠL TANAP-u majú obnovu značenia v náplni práce a sú za obnovu TZT normálne platení ako štátni zamestnanci na rozdiel od značkárov KST, ktorí to robia za almužnu. Nebiť lykožrúta, tak o obnove ani nevydajú tlačovú správu.

Pinciotti

Nic sa neotvori, nik z rozhodujucich na tom nema zaujem. Mozno este tak obec Zdiar - take otvorenie chodnika na Zdiarsku Vidlu by som si este raz vedel predstavit, ale tak o "par" rokov

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum