Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Lowa Tibet Pro Gtx vs Meindl Island MFS Active vs Hanwag Alaska GTX

Diskusná téma Lowa Tibet Pro Gtx vs Meindl Island MFS Active vs Hanwag Alaska GTX

Rozhodujem sa kupit nove panske topanky na beznu i VHT turistiku a v uzssom vybere su Lowa Tibet Pro GTX, Meindl Island MFS Active a Hanwag Alaska GTX. Kedze s tymito znackami nemam osobne skusenosti, iba znamych a kazdy chvali tie svoje, rad by som sa poradil, do coho ist. Takze mi skuste poradit.

Mifo78

Lowy Tibet mam aj ja uz asi 3 roky. Zatial uplna spokojnost. Vsetko na nich drzi ako ma, nepremokaju ani v mokrom snehu. Sadli na nohu ako rit na serbel :-) s pocitom ze ich uz nosim par rokov. Rozchodit nebolo uz co. Zvladli uz par stvor a trojtisicoviek, Tatry ... Potvrdzujem, ze pri vacsich mrazoch treba hrubsiu ponozku. Su to tvrdsie topanky, dobre na nich drzia macky.

UNCLE LACO

odkážem ťa na článok Bora Tomisa: svetoutdooru.cz/…/?107419-zku…
To čo tam napísal Boro vystihuje aj moju skúsenosť.
Alasky som kúpil a som veľmi spokojný. Dôležité je aby sadli na nohu hneď, ak niekde tlačia, vycúvaj. Goráč vydržal cca dva roky ako u takmer väčšiny. Mäkké časti päty z vnútra, ktoré popraskali som si dal opraviť u brašnára - našil mi tam novú vrstvu kože. Pri snežnicovkách cítim slabú vlhkosť (nie mokrotu) na konci jazyka. Tam sa totiž stretáva sneh, topánka a snežnica ... toť mojich pár čriepkov do témy.

Majo105

Lowáče mám 3 roky a sú to veru dobré bôty. Trochu mi už zatekajú, podrážky som zodral po cca. 1600 km, švíky sú na niektorých miestach preseknuté na tatranských žulákoch, ale zatiaľ držia pokope a vyzerajú celkom slušne (napriek nie dvakrát vzornej starostlivosti). Po kúpe ich nebolo treba rozchodiť, na prvýkrát som v nich dal 50km bez jediného otlaku, resp. otlak som v nich nikdy nemal, ani po týždňovom nonstop používaní. Perfektne mi sadli, určite si ich kúpim znova, keď mi tieto aktuálne definitívne dožijú.

Myslím, že Hanwagy sú na tom podobne (brat ich má a je tiež spokojný). Skôr ako podľa značky, by som si vyberal topánky podľa toho, ako sadnú na nohu - preto treba v predajni urobiť zopár poctivých testovacích koliečok. S Meindl nemám skúsenosti.

Durango95

Tiež mám Tibety a už po obutí v obchode som cítil, že toto je to, čo hľadám. Mám totiž širšiu nohu a vyšší nárt. Kupoval som ich v PE, v outlete. Majú jednu estetickú chybu, trochu pretečené lepidlo na gumovom leme. Záruku som mal na všetko, okrem tejto estetickej vady. V živote mi neurobili otlaky. Nosím ich v lete aj v zime. Pri moc veľkých mrazoch je cítiť trochu premrznuté prsty, keď dlhšie niekde stojím a nehýbem sa. Okrem týchto prípadov mám nohy v úplnom komforte či je leto, či zima. Mám ich už tri roky, používam ich pomerne často,starostlivosť nezanedbávam a ešte nikdy mi nepremokli, nikdy ma nesklamali. Teraz je na nich vidieť, že sú používané, ale všetko je plne funkčné, švíky aj podrážky držia pevne.Ostatné topánky hodnotiť nemôžem, nepoužíval som ich.

Kajsi

Ahoj, ja som sa tiez rozhodoval medzi Lowami a Hanwagmi. studoval som fora, nazory a skusenosti inych a tak nakoniec vyhrali Lowy a ich kupu vobec nelutujem. uzivam ich vyse roka a presiel som s nimi Tatry, Fatry, SNPcku, no proste km a km, a bez ujmy. ani raz mi nepremokli (samozrejme pouzivam impregnaciu),dobre prepustaju pot a tak noha nie je premocena, nic sa mi z nich neodlepilo, neodletelo, nepotreboval som ich reklamovat. gumovy lem drzi, podrazka sa neodlepuje. hladal som najma take boty, ktore by mi narobili minimum otlakov, kedze sa mi priserne otlaky robili v kazdych doteraz nosenych topankach (neviem ci mam taku jemnu kozu na nohach alebo je to zlou technikou chodze) a mozem povedat, ze Lowy su v tomto ohlade absolutne pohodlne, nenarobili mi temer ziadne otlaky, ani ked som nosil tazky vyse 20kg batoh. dokonca aj otlaky sposobene inymi topankami mi v Lowach neprekazali a nezvacsovali sa. ako som ich kupil, okamzite mi sadli na nohu a nepotreboval som ich ani rozchadzat. uzivam ich aj v zime a som spokojny, akurat pri velkych mrazoch je v nich trocha zima na prsty - predsa len nie su urcene primarne na zimu. su to boty najma na VHT, na backpacking, cize v horucom lete niekde na doline ich velmi nevyuzijes. jednoducho poctiva nemecka robota, ziadne made in china, jednoznacne najlepsie topanky ake som doteraz mal a odporucam. pokial ide o Alasky, informacie mam len sprostredkovane, ma ich moja kamoska, damsku verziu a taktiez si pochvaluje. Lowa a Hanwag su obaja nemci, v podstate bratske znacky LOWA - Lorenz Wagner, Hanwag - Hans Wagner. o meindloch toho vela neviem, akurat ze kamosovi sa novy par rozpadol po 2tyzdnovom treku v Norsku - ale mozno trafil na nejaky chybny par, nechcem ich hned odsudzovat. ak ti mozem povedat svoj nazor, Lowami a Hanwagmi nemas co pokazit, pri kupe sa orientuj podla toho ako ti topanka sadne na nohu, a ci sa citis pohodlne. vela zdaru!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov