Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Orava - (k)raj lyžiarskej turistiky

Diskusná téma K článku: Orava - (k)raj lyžiarskej turistiky

Orava má vďaka členitému terénu, polohe na severe Slovenska i poveternostným vplyvom ideálne podmienky pre lyžiarsku turistiku. Zvlnené horstvá s tiahlymi hrebeňmi i dolinami, drsná klíma a dostatok snehových zrážok počas zimy. Ak k tomu pridáme pohostinnosť oravského ľudu a dostatok nadšencov bežeckého lyžovania, nemožno sa čudovať, že každý víkend sa koná na Orave zimný prechod či lyžiarsky prejazd.

Janof

super sumar/pr
kedze sa tam akurat chystam,tak sa lepsie bude dat nieco naplanovat. Alebo sa radsej rovno spytam:ten prechod skorusinou-ta trasa byva bezne ako schodna na bezkach (mimo akcie)?

Vrana

Tomas vdaka za prehlad akcii.

Na Oravu chodim na bezky malo. Beskydy a Javorniky mam blizsie a clovek nema vzdy chut na masove akcie ;-) Ale co som bol, vzdy to stalo za to. Tomasove slova chvaly na organizatorov mozem potvrdit.

FunTTomas

Kto sa zúčastnil niektorého z uvedených prechodov, tak vie, že pri štartovnom 1 až 2 € to nie je zárobková činnosť, za čo vám organizátori ponúknu častokrát občerstvenie aj po trase a vždy v cieli (napr. guľáš) plus živú hudbu. Treba k tomu počítať označenie trasy i pretekárov a hromadu dobrovoľníkov, ktorí to robia s nadšením a hlavne zadarmo. O nejakom biznise nemožno hovoriť. A prečo je až tak veľa prechodov? Lebo to robia ľudia radi a nadšením, čo aj vidieť počas akcie. Dávajú si záležať, aby sa ich obec a okolie prezentovali čo najlepšie a berú to ako zdravú súťaž medzi sebou, kto pripraví najlepší prechod. Osobne som sa zúčastnil prechodov: Veľké Borové - Dolný Kubín, Horizont Erdútky v Oravskej Lesnej a prejazd Skorušinou (Oravice - Nižná) a sú to krásne podujatia. Kto si aj prečíta článok, tak je tam uvedené, že si možno tieto trasy prejsť aj individuálne (počas či neskôr) a nikto vás nenúti zaplatiť účastnícky poplatok.

Lenrob

Skoda, ze autor nedal aspon nejaky prehlad o upravovanych a udrziavanych trasach a svojpomocne preslapanych. Ale zas, kto chce, info si najde... 2 marianisko, myslim ze pr by bol, ak by nas niekto pozyval na konkretne podujatie, prip. do konkretneho ubyt. zariadenia.

Vrana

2 marianisko: myslis PR v zmysle aby im tam prislo este viac ludi? Nebud smiesny. Co viem, tak len na Horizont Erdutky byva ucast 800 ludi.

Sona

PR clanky su u nas riadne oznacene. Toto je popularno-nauceny clanok o moznostiach bezkovania v danom regione. Podobny mame napriklad o bezkovani na Skalke alebo o skialpinistickych arealoch.
Marianisko, radi uverejnime aj Tvoj clanok o dialkovych pochodoch.

Marianisko

PR! prečo takéto PR nerobí autor napr. diaľkovým pochodom?

Adina

vážne uvažujem, že tie moje bežky oprášim :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum