Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prielom Hornádu, Kláštorská rok. a Kyseľ

Diskusná téma K článku: Prielom Hornádu, Kláštorská rok. a Kyseľ

V horúcich letách sa veľmi dobre darí túlačkám po Slovenskom raji. Slnko si môže pražiť, koľko chce, lebo ho spoľahlivo odignorujeme pobytom v tienistých roklinách s vodopádmi. Potôčiky a tiene v nich vytvárajú veľmi príjemnú klímu, tak prečo to nevyužiť. Treba si len vedieť vybrať, pretože možností je tu neúrekom. Túra skombinuje klasické destinácie s menej navštevovanými miestami a po dlhom putovaní sa dostaneme aj na miesto, ktoré považujem za jedno z najkrajších v "tomto raji". Navštívime tri rokliny a jeden prielom za deň.

Peter61

Bufet na Kláštorisku oddnes zavretý.
Kedy otvorí nový nájomca, je vo hviezdach.

Yetee

Pre ernest:
Fakty vedľa článku uvádzajú vzdialenosť 15 km. Takže si to skús podľa svojích turistických skúseností a výkonnosti odhadnúť. Bežný prechádzkar to nemá problém zvládnuť do 6 hodín.

Ernest

Zdravim,

chcem sa spytat, cca kolkohodinova je tato tura?

Peter61

"Od dnes 5.6.(štvrtok) od 6:00 bude až do odvolania zatvorený prielom Hornádu (modrá turistická značka) od Hrdla Hornádu po Čingov, kvôli výmene technických zariadení. "
hzs.sk/

Peter Miler

Tak som si to kóónečne prečítal :-)) Pekná túrička, ako aj to, že v preturizovanom Raji sú miesta, kam veľa ľudí nechodí. Mám to do Raja kúsok, no kvôli tým davom tam už veľmi nechodievam. Fotky som chváli už predtým, tak sa nebudem opakovať :-))

Dzakomoo

Zdenci ja som zatial pri mojich mnohych navstevach este v raji strazcov nestretol.. no a k tym zenam - im prosto nikdy nevyhovies :) :)

Dzakomoo

dakujem vsetkym za pozitivne ohlasy :)
@ durko: na spristupnenie sa podla mna bude cakat veeelmi dlho, presne tak, ako Axel pise
@ lenrob: samozrejme raj musi byt spicovy aj vtedy, ako ty pises
@ salatin: to ste si pekne dali za taku dobu! na hlavnej chate sa asi ubytovat neda, ale da sa v tych malych chatkach okolo

Zdenči

Môžem len potvrdiť, že na tej žltej v Kyseli je stretnúť človeka raritou. Ja som tu tiež mal jednosmerku nechtiac "v paži" a hneď ma otáčala lesná stráž. Stáli tam predo mnou z čista-jasna ako zjavenie. Nedali si povedať, že nikto oproti nepôjde.
A to ženské "je mi to jedno" doslova "milujem". Potom človeku pília uši, prečo sa musí ísť trasou, ktorú navrhne chlap :-)

Salatin

Spomínam si, ako sme za tri dni prešli úplne všetky rokliny Sl. Raja s výnimkou Zejmarskej. Pritom sme sa úspešne vyhli "výpalníkom" ako aj davom....
Neviete či sa dá ubytovať na chate na Kláštorisku?

Lenrob

Niet nad to dat si rokliny sk raja na jesen po letnej sezone, alebo v zime po dobre tuhych mrazoch (februar)... Ist do raja cez leto je mmm... Nemusim, aj ked som tak zacinal...

Daulagiri

Parádny okruh, s ktorého mám prejdenú len tú náhradnú trasu v Kyseli. Je to krásne prostredie.
Fajný článoček s výbornými fotkami, až som zatúžil po skorej návšteve tohto kraja.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum