Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vodoodpudivá úprava (DWR)

Diskusná téma K článku: Vodoodpudivá úprava (DWR)

Ak si myslíte, že pred vodou vás chráni iba membrána, tak sa mýlite. Membrána síce zohráva dôležitú úlohu, no bez vodoodpudivej úpravy by váš odev nefungoval, tak ako má. Prvou vrstvou, ktorá príde do kontaktu s vodou a ktorá vás ochraňuje pred jej účinkami, je povrchová úprava na nosnej textílii.

Vrana

Boro ide o to, co si kto predstavuje pod "dobyvanim hor". Je rozdiel medzi akciami tipu "Otvorenie turistickej sezony na Lietavskom hrade" a tazkymi zimnymi VHT turami. Uprimne chcel by som vidiet borca pobehovat v zime po Tatranskych hrebenoch v pionierkach, mencestrakoch a prsiplasti.

Priklad? Ked sme isli teraz cez Velku noc s deckami na Klak bolo 20-50 cm noveho snehu. Jeden pan isiel v normalnych kozenych topankach, rifliach, bez navlekov. My sme az hore nevyslapali (bolo to skor o chceni ako o tom, ze sa nedalo), ale co myslis kam dosiel on?

Funkcne oblecenie sa da kupit za velmi rozumnu cenu napriklad v Lidli. Ich trika, spodky, rolaky, vesty, bundy, ... funguju a mozu smelo konkurovat cenam bavlneneho oblecenia. Takze nevidim dovod na nosenie kanad a mencastrakov po dedovi. Ale neberiem nikomu pravo na to aby tak robil.

Sona

Najma prispevok typu flanelka versus softshellka sa viac hodi do fora, kde sa taketo veci riesia, napr. sem:
hiking.sk/…/stopy_nedavnej_mi…

Toto je clanok o vodeodpudivej uprave a pisat sem take prispevky je trochu mimo. To akoby nejaky zastanca cisto surovej stravy pisal k esusovym receptom, ze varenie je zbytocne a najprirodzenejsie je zivit sa bylinkami, klickami a ovocim :)

Jonathan.sk

Ale Boro, šak sa neštorcuj, tu nejde o to kto v čom chodí, alebo chodil na hory. Tu išlo o to , že niekto píše kofotiny do diskusie. Dohovoril som . Howgh!!! :))

Boro

Neviem prečo ste takí ironickí a pohŕdaví. Čo si myslíte že mali oblečené ľudia, ktorí dobývali hory až do 90-tych rokov. To len teraz sú všetci priposraní ak nemajú na sebe samú dierkovanú chémiu, v každom vrecku nejakú batériu, ktorá napája rôzne čudá, a výábavu ako polárna expedícia. Flanelová košela, bavlnené tričko, manšestráky, igelitová pláštenka a pionierky, alebo bagance, to bola celá naša výbava.

Merhorn

Ale axel, preco tolko kritiky do radov hulicov? :D Mozno proste len ma iny nazor na spolocnost :D

Palo TT

Neviem ako prispevok Klady, ale moja otazka je myslena uplne vazne, bez usklabkov.

Axel

Klidecek, naleteli sme zhulenemu pubertalnemu trollovi... :-/

Jonathan.sk

re Axel: to nie je offensive úšklabok, ale jemné upozornenie pre niekoho , kto do diskusie o moderných materiáloch napíše kofotinu...

Axel

No tak pani, please odpustite si tie offensive usklabky. Kazdemu podla chuti, zi a nechaj zit.

Jonathan.sk

A presúvaš sa na koňovi, somárovi, alebo používaš už modernejšie dopravné prostriedky?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum