Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako správne ošetriť funkčné oblečenie

Knor

Predsa Mocinky, pracku vidiet asi nechce :-D .

Lubo

Preco sa bojis prat Xbionic v pracke? Mam od nich merino Apani aj letne Trekking superlight a periem ich normalne v pracke a ziaden problem.

Mocinka

Vždy som prala normalne v pračke, ale teraz moje novucke funkcne pradlo od Xbionic si tam dat netrufam, čiže periem v ruke a všpecialnom pracom prostriedku Sodasan

Peter61

Ad zbytky sraciek v pracke :
....alebo aj zbytky Nikwax Rope Proof po celej pracke ( lejem to rovno na bubon)
Beal rope cleaner a Tendon rope cleanr su v pohode, iba ten tendon vonia ako divy, ten uz budem davat v patinovej davke

Vladeno

Mňa to to tiež prestalo baviť neustále rozoberať a poctivo vyplachovať násypky z práčky. Všetko periem ručne vo vedre. A dá sa. Ale je to vec názoru i skúseností,samozrejme.

Jjano

Až teraz som si prečítal článoček a chýba mi v ňom jedna rada, či skôr upozornenie: pračku treba pred praním veľmi dobre vyčistiť, pretože (napríklad) v jej násypkách a odmerkách na pracie prášky a aviváže sú vždy také tie mazľavé zbytky štandardných pracích prostriedkov, ktoré membránovým odevom škodia (ako sa píše v článku).

Inak, skoro päťstranový článok o údržbe turistických odevov vyšiel v najnovšom čísle Cykloturistiky (2/2013).

Lubo

@Pabloo
Merino perieme roky v pracke na program "delicate" pri 30 stupnoch a s prostriedkom na merino. No problem. Akurat po 5 rokoch casteho pouzivania sa mi Icebreaker tricko roztrhalo na lakti.

.ph

Na pranie vlny je dobre používať tekuté pracie prostriedky, ktoré sú určené na vlnu. Vlna sa dá prať aj v šampóne na vlasy, prípadne v géle z mydlových orechov. Pri vlne treba dávať pozor hlavne na teplotu a na chlór v pracích prostriedkoch. Prípravky na pranie vlny nesmú obsahovať chlór. A pranie flísu v mydle na pranie, no ja v tom nevidím žiadny problém. Ak to mydlo neobsahuje látky spomínané v článku, tak to nemá ako uškodiť.

Milan_s

A co vlnene termopradlo? Treba specialne pripravky na vlnu, alebo jej neublizi ani obycajny prasok?

A este jedna vec ma zaujima, pocul som, ze flis, polartec a pod. zle znasaju mydlove prostriedky, ale netusim dovod, je na tom nieco pravdy?

Bulat

zážitky zažrané hlboko pod membránou - tie vyprať predsa nejdú :-P

Jantaara

Ale inšô som chcela... Na športové tkaniny majú špeciálny tekutý prací prostriedok za dobrý peniaz v DM Drogerie svoju značku Denk Mit. Používam, overené.

Na odstránenie vodného kameňa trošku octu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma