Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Čudné stretnutia

Diskusná téma Čudné stretnutia

Vybrala som sa z Plešivca po zelenej smerom na sedlo Hrádok.Stred týždňa, nikde ani živáčika. Povyše Koniara som stretla ohromné stádo laní, určite cez 40 kusov, fascinujúci pohľad. Sadla som si rovno na cestičke a začala sa občerstvovať. Zrazu sa mi nad hlavou ozval podivný zvuk - akoby niečo zasvišťalo vzduchom - až sa mi z toho zježili vlásky na krku, tak som sa dvihla a šla ďalej a v lese, ďaleko od cesty bol chlap, ktorý tam nemal logický dôvod byť. Proste niečo bolo zle...to človek vie hneď.

No, mala som nas.ráno, šla som ďalej a rozmýšľala, čo bude. Asi som zišla na chvíľku zo značky, otočím sa a ten človek bol za mnou a v ruke čosi držal, no neviem čo. Keď zbadal, že som sa otočila, bleskovo sa otočil aj on a začal zdrhať späť do lesa, to už ma oblieval pot, že čo to má byť. No, švihala som späť k obydliam a ťahala mobil z vrecka, že aspoň niekomu oznámim, kde som, no potom som sa ovládla, akože "no panic".

Kdesi z lesa sa napravo odo mňa po chvíli ozvala divá sviňa, oni keď ich niečo prekvapí, tak vydajú taký poplašný zvuk, asi to poznáte -to už mi zase tuhla krv, lebo čo asi mohlo sviňu vyľakať, ak nie ten človek...po chvíli sa obzriem a chlap stojí na kopčeku a má nejak divne ruky a zasa sa ozvalo to svišťanie.

Našťastie terén bol zvlnený, takže som zbehla mimo dohľad a okamžite volala kamarátovi, že kde som a že sa deje niečo čudné.

Dostala som sa potom do dediny bez problémov, no bol to nepríjemný zážitok.

Máte tiež také nejaké ?

P.S. priateľovi som včera naznačila, že pôjdem do Plešivca, no nevedela som ešte, kam presne.

Jantaara

tidoj, tak možno keby mal Zan Šialenú Etelu, bol by kľudnejší :-)

Cudo-ludo

Ehm, ospravedlnujem sa vsetkym, ktorych som v lese vystrasil, viem, niekedy som trocha cudny :)

Tidoj

Ja odpadnem! Vždy som tvrdil kolegyniam aj detiskám z jedného ústavu, kde som robil, že na Kolibe v lese pobehuje nejaký pomätenec. Aj som ho videl presne nad cestou spájajúcou parkovisko pod Kamzíkom s lúkou Americké námestie (ten názov som nikdy úplne nepochopil). Ale nevedel som, že sa volá Zan a že tam žije tak dlho. Veď som sa tam túlal odjakživa a prvýkrát som ho stretol (počul) v lete 2006. Vtedy sme boli s deckami na prechádzke na Kamzíku. Z lesa sa sem-tam ozývali nejaké výkriky, ale nevenovali sme im moc pozornosť, až keď to trvalo dlhšie. Keďže sme vtedy nevedeli, kto to je, tipovali sme, že tam bude nejaká párty opitých neonacistov (tých sa naše tmavšie deti báli). Ja som ale deťom narozprával, že v lese žije Šialená Etela a celé som to tak hororovo roztiahol, že ako zošalela a ako sa dostala do lesa atď. Kto to v skutočnosti kričí som ešte nevedel. Lúka sa preto odvtedy volá Lúka pri Šialenej Etele. Zoči-voči sme sa stretli o pár mesiacov neskôr, keď som tadiaľ išiel sám. Najprv som počul divné (tie opito-neonacistické) výkriky, ktoré prestali vždy vtedy, keď som zastal a počúval (že kadiaľ neísť). Z toho som pochopil, že niekto, koho ja nevidím, ma sleduje a navyše mu asi vadím. Keď som vyliezol z húštiny na tú cestu a rozhliadal som sa, že odkiaľ to išlo, zistil som, že nejaké čudo stojí rovno predomnou za stromom. V stotine sekundy mi to celé došlo a spojilo sa s tými výkrikmi, čo sme počuli v lete. Hneď som zamieril na lúku. Teraz sa sám divím, že na tej lúke (to je asi 50m) som mal pocit, že už som v bezpečí. Zdržal som sa tam asi hodinku. A späť, keď sa už stmievalo, som išiel po červenej TZT z lúky ku veži na Kamzíku. To je cesta cez lesík ponad (poza) to miesto kde bol ten típek. V tom šere mi ale už lepilo. Stále som pozeral cez stromy tým miestom a on tam naozaj stále bol. Napriek tomu, že mi bol chrbtom, nevidel ma a sústredil sa na chodník pred ním, ten moment mi prišiel najstrašidelnejší. Ešte párkrát sme si overili, že tam naozaj je (nikdy sme ho neobťažovali ako autori tých videí na YT), lebo na tú lúku sme chodili často. Naposledy v júni 2007. Odvtedy som tu bol len párkrát a sám, ale nikde som nikoho nevidel. Myslel som si, že už to toho človeka prestalo baviť, alebo ho zobrali niekam do liečebne. Aj mi vtedy napadlo, či to netreba niekam ohlásiť, lebo tadiaľ sa bežne kočíkujú deti, alebo chodia rodinky z parkoviska na lúku. Ale nakoniec som myslel, že ho asi vidím iba ja...

Offca

Axel, teraz takú radosť si mi spravil! :D Ja som ho mínala oproti-idúc! Cestou z roboty, kukám, a fakt je nahý! :D

Ale bol vtedy hic, že aj keby sa človek z kože vyvliekol, nepomohlo by

Rc1

jantaara, axel a nemalo by to patrit skor do vlakna zoznamka? :-) vsk to je ten pravy outdoormen :-)

Jantaara

Hm, čo som videla aj nejaké iné videá o ňom, zdá sa, že mu bohovo chýba sex, len dievčatá stále spomínal... Teraz toto. No aby ešte nedošlo k nejakému násiliu. :-(

Gagigo

Raz na túre počas jelenej ruje som v lese pred sebou začul toto ručanie. Keďže to bolo priamo v smere chodníka a nemal som záujem stretnúť sa s takýmto jeleňom začal som pískať. Čím som bol bližšie ručanie bolo silnejšie, a tak aj moje pískanie silnejšie. Viackrát sa to opakovalo až som sa divil čo je to za drzý a nebojácny jeleň. Moja opatrnosť tiež stúpala, obchádzať sa mi nechcelo, tak som pokračoval, až som bol celkom blízko. Keď tu zrazu spoza stromov vyskočili dvaja nazúrení poľovnici a množstvom sprostých nadávok zaútočili na mňa čo tam robím, čo tam vôbec chcem, že im plaším zver. Noó, dve nabité guľovnice a ích zúrivosť nedávali veľmi priestor na serióznu debatu, aby som im zdôraznil, že lesy nie sú iba pre poľovníkov. A najmä, aby som sa im vysmial, že zver vábia a chcú loviť priamo na červenom turist. chodníku. A tak so odkráčal., len som bol mimo dostrelu, just som opäť a nahlas pískal. Takže všetci turisti pozor vždy, a teda aj počas ruje. Lebo vtedy zmyslov nie sú zbavené len jelene ale aj mnohí poľovníci.

JurajDK

Ano zrejme je to ON. V auguste ho v MF nafotila fotopasca a o dva tyzdne bol v Nitr. Pravne. Ja som myslel ze niekde v zime zamrzol a typek je zachraneny...ale aj tak dost smutne...

Miso.K

Už píšem ako príslušník iného kmeňa """našému""", načim ísť do pieraťa:)

Viol

inak, pozor na toho Zana nad Kolibou, konkrétne na lúke zvanej Americké námestie. stale sa tam motá...

Tigervegetarian

OK, ja ťa viac prikrmovať nebudem.

Pre ostatných: nick Damuška si z vás robí psinu. Mal som podozrenie už keď založil toto vlákno, ale po jeho posledných príspevkoch som si istý že si to celé vymýšľa. Kŕmite trolla ktorý sa baví že ste mu jeho výmysly zhltli aj s navijákom.

Damuska

Pekný pokus.

Ale flame nie je práve moja šálka kávy, skús to niekde inde :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov