Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Oprava zipsov

Diskusná téma Oprava zipsov

Caute horali, isto sa vam uz niekomu stalo, ze sa po case znicil velky hlavny zips. Chcem sa spytat, ci nahodou nemate skusenosti, kde sa da kvalitne vymenit/opravit zips a tiez, kolko takato vymena stoji? Diky, s.

Novice

Nehovor, zesa nejak kazi, nedavno somsi ten batoh kupil :)

Wotan

Caute, lidi. Viete poradit, kde robia pozarucne opravy na batoh Deuter Guide 45+ ? Potrebujem vymenit zips na vrchliku.

Peter61

Otazka je, co vlastne potrebujes opravit.
Na opravy je dobry aj Pietros, mohol by i Marer a co sa technickeho sitia ( plecniaky a pod.) mame aj tu aj na to firmu. Na nete ich asi nenajdes.

Gugol

Nepremokave zipsy z galanterie vobec neodporucam. Mali sme tieto stoklasa-sk.sk/zips-vodeodoln…
a ak stretnete nejaky v beznej galanterii, bude to pravdepodobne rovnaky.
Je to otrasna kvalita, niektore kusy uz od prveho pouzitia idu krivo, vynechavaju zuby, po chvili sa rozdvojuju. Niektore idu sice dobre, ale na vsetkych sa velmi rychlo znicila vodeodolna uprava - prve poskodenia uz cca po 10 zapnutiach, po mesiaci kazdodenneho pouzivania bundy s takymto zipsom uz nezostalo z pogumovania skoro nic, len kde-tu nejaky otrhany zbytok.

.ph

Ak nevyzadujes znacku YKK, tak este odporucam Google a carovny vyraz - nepremokavy zips 80 cm (pripadne iny ekvivalent). Je to najlahsia cesta ako sa dopracovat k zipsom v slovenskych galanteriach a za lepsie ceny ako YKK. Kvalita spracovania, funkcnosti zipsov je samozrejme nizsia.

.ph

Na Slovensku taky zips nezozenies. AK ano, tak v nejakej firme co ich pouziva. YKK sa v galanteriach nepredava. YKK vyraba svoje zipsy na zakazku podla objednavok cez sojich zastupcov a su tam minimalne mnostva odberu. YKK si objednavaju iba firmy ktore vyrabaju (oblecenie, batohy ap.). V zahranici vsak existuju specializovane obchody, ktore si to objednavaju kvoli maloobchodnemu predaju. Vacsinou su dostupne iba v ciernej farbe a predavaju sa 2-3x drahsie ako je ich nakupna hodnota v YKK.

Tu mas jeden Finsky obchod s celkom dobrou cenou (s postovnym by to malo stat cca 17-20€):

spiralovy zips
shelby.fi/…/product_info.php?…

kosteny zips
shelby.fi/…/product_info.php?…

V Presove mozes zajst do Vzorodevu a skusit sa opytat, ci ti nepredaju jeden nepremokavy zips. Oni sice pouzivaju inu znacku zipsov, ale obcas siju aj s YKK.

Individualista

Zdravím chcel by som sa Vás opýtať kde môžem v Prešove alebo niekde v internetovom obchode zohnať zips YKK 80 cm vode odolný?

Jonathan.sk

Veľmi pozitívny feedback: na mojej archaickej Patagonii mi vymenili veľmi profesionálne zips na dekli ruksaku v Slavošporte v Spišskej Sobote. Ten dekel som nosil asi dva roky po všelijakých opravách obuví a krajčírstvach, ale furt to spravili na figu.

Mguide

poradte mi, kde by som kupil nepremokave zipsy. mam pocit, ze su to tie YKK. Kupil som totoiz batoh Ferrino, ktory mi prevedenim vyhovoval, ale ma obycajne zipsy a chcem ich vymenit za YKK. vdaka.

MatusM

viete mi poradit nejake osvedcene brasnarstvo v Bratislave? Dakujem

Boro

Mne sa pokazil zips YKK na spacáku zn. Rock Empire. A bol to práve obojstranný jazdec, ktorý bol ZNITOVANÝ a začal sa pootvárať a tým sa zips rozbiehal. Ale pretože som už starý hríb, ktorý už dávno prestal veriť na tzv.značky, vymenil som jazdca a je to O.K.(P.S. Kto neverí tak môžem predviesť-mám ho odložený)

Plostica

Pre Ondra:

Na zipse umele zubky su uchytene v tkanine a z tej strany, ktora sa nezatvara je nieco ako lepidlo, resp. je to zaliate. A to sa mi po nejakych 4 rokoch vydralo a zubok ostal len v textilii a nemalo ho, co drzat pri ostatnych, tak zacal vypadavat jeden, dva... A bol YKK. Na vacsich batohoch su hrubsie zipsy, okrem toho sa asi tak casto nepouzivaju. Ja som ho nosil vsde do skoly, do hory, takze takych 250-300 dni do roka, v skole pred kazdou hodinou otvorit, zatvorit...

Jana

plostica - diky, pozriem
ondro - ano stihol, na ruksaku (stary trek sport) po 7 rokoch kazdodenneho pouzivania a casto aj pretazovania :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum