Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pitelovské lúky.

Diskusná téma K fotke: Pitelovské lúky.

Okrem lúk pod obcou Pitelová je na fotografii vidieť kopec Borovica v pravej časti panorámy. Jej vrchol je to menšie špicaté a ten oblý vyšší bude asi vzdialenejší vrch Na vratoch. Medzi nimi, tam hore, sú schované malé obce Kľačany a Horná Trnavá Hora. Veľmi zvláštne miesto pre založenie osady. Cestička vpravo dole vedie z Pitelovej popod kopec Plešiny na futbalové ihrisko pri Trnavej Hore. A cesta, ale asfaltovo-výtlková, vedie aj údolím tiahnucim sa cez celú fotografiu. Je to cesta z Trnavej Hory do Ihráča (alebo Jastrabej). Popri nej tečie Ihráčsky potok. V pozadí vľavo je vidieť výraznejší vrch, ktorý si, len tak podľa mapy, tipujem na Horný chlm.

Tidoj

S tými značkami máš pravdu, blízke okolie asi turistike až tak nefandí. Ale ani s neznačenými cestami to tam nebolo bohviečo. Na Jastrabskú skalu by som chcel, možno niekedy...
Rozhodne nejaké fotografie daj, v mape ich veľa nie je.

Vladimir50

Tidoj - ďakujem za správu. Nechcelo sa mi veriť, ale naozaj tá cesta je úzka a prekvapujúco dosť frekventovaná - tak ako si napísal. Dal som teda prednosť výstupu na Jastrabskú skalu pešo a bicyklooval som na dolnom Pohroní. V tejto oblasti nie sú značené turistické značky, ale aj popri ceste som objavil zopár zaujímavých objektov a pohľadov, hádam niektoré dám aj do fotogalérie aj preto, že z tejto oblasti tam nie sú žiadne fotky.

Tidoj

No, neviem ti povedať. Bol som tam iba raz, pred dvomi rokmi. A iba v okolí Trnavej Hory. Vtedy bola cesta naozaj samá jama, ale videl som tam aj ten stroj, ktorým tie diery plátali. Neviem ani posúdiť, akú cestu treba na dobré bicyklovanie. Ale mne sa tá cesta zdá úzka a frekventovaná. Teda nie moc bezpečná pre bicykel. Ale na druhej strane, iná cesta smerom na T.H. nie je, takže ju asi budeš musieť asi otestovať.

Vladimir50

Tidoj, chystám sa do tejto oblasti na cyklotúru a uvažoval som, že si zoberiem cestný galuskový špeciál, ale keď som si prečítal Tvoje vyjadrenie o "asfaltovo výtlkovej ceste" tak som zneistel. Tá cesta je fakt taká zlá? A tiež cesty cez Ihráč a Nevolné do Kremnice, naspäť cez Bartošovu Lehôtku a Jastrabú, keďže budeme bývať pri jazere pri Ihráčskej Píle, tak som myslel, že aj troška pobicyklujem. Dík za prípadné info.

Tidoj

Vlado, na takýchto lúkach asi nie - vysoká tráva a plno kliešťov. Ale je pravda, že z diaľky aj mne prišli ako z rajskej záhrady.

Vladvlad

Chcem byť na takýchto pekných lúkach. Ale keď bude sucho :)
Krásny pohľad.

Tidoj

Áno, bolo tam pekne (keď nepršalo). Áno, oblaky sa mi moc nepodarili, ale ja vlastne ani nefotím, ja len cvakám. Mal by som sa asi viac zaujímať, ako sa s tým fotoaparátom dá fotiť a čo ako nastaviť, lebo mu až tak nerozumiem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky