Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chatka Javorová

Diskusná téma K článku: Chatka Javorová

Pri prechode východnou časťou hrebeňa Oravskej Magury som prechádzal okolo bývalej poľovníckej chatky v lokalite Javorová. Je evidentne dlhšie nepoužívaná, ale v dobrom stave, takže môže okoloidúcim poslúžiť nielen ako núdzový úkryt pred nepriazňou počasia, ale aj na prenocovanie.

Matop

21.8. Chatka nepoužiteľná, stačilo mi pozrieť sa zvonka, nabral som vodu cca 20 metrov dole od objektu a putoval ďalej k objektu na začiatku lúky

Matobee

Adee.e veru zišla a niečo už aj je.

Essla je tam nový altánok a chatka, ale nechcel som predbiehať, lebo bude o tom článoček v blízkej dobe. Prípadne ak máš možnosť choď sa prejsť. Určite to nájdeš. :-)

Essla

Je nejaké info k tomu novému objektu? Na mape nevidno nejak nič

Adee.e

Je toho skoda. Urcite by bodla taka utulna v takej lokalite.

Matobee

Išiel som dnes okolo a veru je to smutný pohľad na pekný zrub.
Na rozpad. Skryť a prespať sa stále dá v druhej menšej miestnosti.
Pozitívom je ale nový objekt v blízkom okolí.

Zk

Chatka je bohužel zdevastovaná, podlahy bez prken, v největší místnosti polozřícený strop. Dobré jen maximálně na schování se před deštěm ve vstupní části, na nocleh ne. Vodu se nám také najít nepodařilo, ale spěchali jsme na sedlo Príslop.

Zivan

Túto chatku by som bral len ako útočisko pred nepohodou v prípade núdze. Aspoň na mňa tak pôsobila vlani v septembri. A to ešte o to viac, ak kúsok nižšie v sedle Príslop je motorest s pivkom, jedlom aj nocľahom.
Nám tam dokonca pani kuchárka ešte aj urobila hríbovú praženicu z húb čo sme si doniesli.

Vlado905

spal som tam pred 2 dňami ... už tam nie je poschodová posteľ, ale v pohode sa dá spať na zemi ak máte karimatku a spacák, tak vôbec nie je problém, ale pozor na potkany, všetko jedlo je potrebné dobre zabaliť a v poslednej miestnosti je taká polička, kam sa nedostanú...

Daulagiri

Hneď ako som uvidel názov a lokalitu článku rozmýšľal som kde to asi je. Lebo z môjho putovania hrebeňom si na nič takéto nespomínam. A už viem prečo. V čase môjho prechodu bolo v širokom okolí tohto miesta také bahno na ceste že by tam mal problém aj traktor. Takže som sa sústreďoval len na to aby som odtiaľ rýchlo vypadol na tie lúky poniže.
No v každom prípade zaujímavý a veľmi prospešný tip, keďže sa do tejto lokality ešte chystám zájsť. Vďaka Mišo !

Boro

Oj Mišo, kolko by bolo na horách krásnych útulní, keby sa to dalo do poriadku. Škoda, ale hádam ešte poslúži.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum