Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Babej hory na Pilsko cez Modralovú II.

Diskusná téma K článku: Z Babej hory na Pilsko cez Modralovú II.

V ďalších dňoch pokračujem v putovaní hrebeňom najsevernejšieho pohoria Slovenska. Po dvoch kratších etapách ma čaká väčšia porcia kilometrov a vďaka typickej hrebeňovej hojdačke i vyššie hodnoty prevýšení. Zvlášť výstup na mohutný masív Pilska zo sedla Hliny preverí moju kondíciu. Nevyspytateľné počasie mi pripraví prekvapujúce, no nádherné momenty. Spoznávanie zákutí pre mňa nepoznaného kraja si ako už tradične okorením pozorovaním východov i západov slnka. Po včerajšom presune na severný pól našej krajiny skoro ráno plný elánu začínam. A začínam naozaj parádne.

Peter Miler

Skvelý článok a fotky, ako vždy. Čo ťa vyšla noc na tej poľskej chate? Dá sa tam platiť aj našou pseudomenou, či len zlotówki?

PaliT

Po dlhom čase sa teším na zimu, idem veru kupovať snežnice.
Pozerám, že komplet okruh Babia hora - Pilsko z Oravskej Polhory je vyše 50km, takže nocovanie po ceste je nevyhnutné.
Hala Miziowa je jasná, no Modralová je bez kúrenia, čo by, pravda s výbornou výbavou nemusel byť až taký problém. Na takéto čosi už moju žienku nenahovorím, nájde sa tu niekto, kto by chcel takúto vec absolvovať?

Daulagiri

No Adushka práve to vaše putovanie a článok bolo jedným z výrazných faktorov, ktoré ma inšpirovali sem už konečne ísť :-)

FunTTomas

K zimným výstupom na Babiu horu a Pilsko doplním, že sme vyčkávali celú zimu, keď budú hlásiť ideálne inverzné počasie, aby sme si to poriadne užili, lebo oba masívy umožňujú skvelé diaľkové výhľady vďaka tomu, že sú pomerne izolované a výhľadu nebránia žiadne okolité vyššie horstvá.

Daulagiri

Tak ďakujem za opäť príjemné prijatie oboch článkov. Je to krása tento náš severný kraj a keď vyjde počasie ako mne, tak sa to fotí samo :-)
A chcel som sem ísť v tej poslednej zime, ale kvôli chorobe mi to nevyšlo. Tak sa pokúsim hádam o pár mesiacov.
A presne také podmienky aké si mal ty Tomáš by som tam rád zažil.

Muska

hmm Tomáš začínam sa tešiť na zimu :)

PaliT

Parádne, ďakujem, pôjdem sa aj ja pokochať :)

Adina

Babiu horu (krásny kopčok, len keby tie davy neboli) a Pilsko (prekvapil svojim vrcholom), no jednotlivo som prešla. Sú to ozaj krásne miesta. Závideniahodna túlačka, krásne fotečky.

PaliT

Ďakujem za fajný článok i fotky. Je to inšpirácia, bo okrem Hviezdoslavovej hájovne som sa sem zatiaľ príliš nepriblížil.

Mimochodom, aj v zime je na tých hrebeňoch taká masa Poliakov? Na snehu by to mohla byť pekná túra, nie?

MisoB

Končiny podľa môjho gusta... a tiež mám na Orave resty. Ale inšpirujem sa a idem ti v šľapajách - tento rok bola O. Magura, tak snáď na budúci O. Beskydy :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum