Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Superferata Dachstein

Diskusná téma K článku: Superferata Dachstein

V roku 2010 bola vytýčená ferata Anna a čoskoro na to vznikol pojem „Superferata Dachstein“. Zaistená cesta sa skladá z troch ferát: Anna, Johann a Dachstein Normalweg a vedie z úbočí až na vrchol Hoher Dachstein. Pri zdolaní cesty, ktorej najnáročnejšie miesto má obtiažnosť E, vystúpate 1200 metrov. Pohorie Dachstein je raj pre feratistov, preto ma „Suiperferata Dachstein“ lákala ako magnet. Vyliezol som ju uprostred leta 2013 a môžem povedať, bol to zážitok.

Milda

Ahoj, zrovna se tam chystám, takže mi tvůj článek přišel vhod. Moc hezky napsaný. Díky. Milan

Lolisha

pekne zhrnutie :) bola som tiesnavu Silberklamm,aj Annu - Johanna sme zial nestihli, mam dovod sa sem vratit. Velmi sa mi ale pacil Irg Klettersteig, akurat zaciatok cesty je tazsie najst, dost vela ludi, aj my, to cele obdchadza, kym pride na zaciatok ferraty...uz dlhsie planujem clanok o tejto ferrate, tak snad raz :)

K2

Akurat minulu nedelu davali vo Svete v obrazoch reportaz o Dachsteine:
rtvs.sk/…/5?date=08.09.2013 (od 44-tej sekundy)
Ale feraty tam ani nespominali, len sa vyviezli lanovkou hore a poprechadzali po visutom moste a po ladovci (asi ako vacsina turistov, ktorych tam mozno stretnut).

Obdivujem vykon autora. Ja by som sa tam aj sla pozriet, ale na feraty narocnosti E ani D/E si zatial netrufam (a urcite nie sama - potrebujem aspon nejaku psychicku podporu :)).

Adushka

Pekny sumar ferratiek v okoli Dachsteinu, vidiet, ze si si to uzil :)

Knor

Zdravim,

Viacero ludi sa ma pyta, preco chodim sam. Je to najma preto, ze mam ako ucitel viac dovolenky a preto uprednostnujem chodit pocas pracovnych dni, ked su chaty (a hory) prazdnejsie.

A ci mi nie je otupno? Ako by mi mohlo byt? Rad sa dam do reci s kymkolvek a casto sa mi stane, ze kohosi stretnem a idem spolu s nim kus cesty. Naviac, ked som sam, tak sa mi aj cudzi ludia lahsie prihovoria, ako keby som bol s partiou :-).

Jantaara

Trampoty s príliš krátkym odsedákom som už aj ja mala. Ruky som vysilila hneď na začiatku ferraty, vrátiť sa už ale nedalo, keďže za mnou čakalo 5 nažhavených chlapov, tak som to nejako nakoniec zvládla, ale na konci som myslela, že sa už aj zubami budem hore ťahať.

Private to vystihol - vymietol si to tam :-))

Private

Gratulujem Martin, neuveritelne si to tam na okoli "vymietol"! Po precitani tohoto clanku uz chapem, preco si o ferrate Bert Rinesch napisal, ze je stredne narocna.

Boro

Martin, a to stále sám ? Nie je ti otupno ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma