Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Prameň pod Pipitkou

Diskusná téma K fotke: Prameň pod Pipitkou

prameň sa nachádza pri poľovníckej chate pod Pipitkou, chate nie je viditeľná priamo z turistického chodníka- za traverzom Pipitky na holine- v mieste kde sa červ. značka stáča doľava treba ísť vpravo /pozor cesta vedie aj rovno do údolia/... po odbočení doprava hneď za zákrutou uvidíte poľovnícku chatku, prameň je tesne nad ňou vo svahu - výdatnosť bola v suchom období slabá- odhadom asi 0,5 l/min, ale dá sa z neho pohodlne nabrať

Bulat

aktualizácia z tohto mimoriadne suchého a horúceho leta- prameň tiekol v polovici augusta 2015 veľmi dobre a výdatne.

Zdenči

Aj o tomto je fotogaléria Hikingu. Ukázať ostatným zajímavé miesta a pomôcť pri plánovaní túry.

Aďo.4

súhlasím z Tiborom..Pre turistov má prínos,takže za to tie body odo mňa získala...

Peter Miler

Fotka má veľký prínos pri plánovaní túry do tých končín. Vďaka za ňu!

Bulat

hmm, uznávam, že technická kvalita je nižšia, daná je typom kompaktu a svetelnými podmienkami za šera... nuž ale inú fotku odtiaľto nemám- tak som mal na výber zverejniť túto alebo žiadnu... v tomto prípade bola pre mňa prvoradá informačná a dokumentačná hodnota, čomu zodpovedá popis a súradnice v mape (ktoré som sa po dlhom čase naučil zase zadávať. Snáď dakomu pomôže pri plánovaní logistiky pri viacdňovom prechode. Umelecké ambície som s touto fotkou rozhodne nemal :-)

A čo sa týka bodového hodnotenia- nie je pre mňa prvoradé /body nezbieram dokonca ani v Kauflande/. Samozrejme som rád, ak si dakto fotku všimne, či si dá dokonca námahu so slovným komentom - v dnešnej "lajkovej" dobe nutné oceniť. A či za 5 bodov alebo za 2- na tom až tak nezáleží- kľudne sa s kritikmi o tie body podelím ;-)

Tidoj

Aby som pravdu povedal, táto fotografia sa mi páči. Ja mám podobných detailov plno a páčia sa mi aj tie. Jediné, čo mi dráždilo zrak, bola tá fľaša. Najmä jej hnusná farba. Aj som rozmýšľal, či nedám 4b. pre ten nesúlad. Ale práve pre význam tejto fotografie (ako píše Lubo) bolo pre mňa 5b. jasných a priori. Všetkým dokumentačným fotografiám tohto typu dávam 5b. pre ich užitočnosť, čo je pre mňa väčšia hodnota ako ľúbivé fotografie tých istých kopcov stále dokola, alebo západov a východov slnka. Keď niekto fotí (aj) pre informovanie ostatných, 5b. si zaslúži.
Aj pri nedávnej foto D. Šrenkela (s upozornením na správny smer) by som dal 5b., keby bolo hodnotenie zapnuté. A áno, mohlo by byť vypnuté, ja to tak pri podobných svojich fotografiách robím, ale vieš ako to je - keď nedáš hodnotenie a ani nikto nič nenapíše do komentárov, nemáš žiadnu spätnú väzbu. Či to bolo dobré alebo nie, osožné alebo nezaujalo. Z tých bodov je ten feedback aspoň nejaký. Človeku nejaká reakcia bodne, keď komunikuje v spoločnosti. Možno preto zapnuté hodnotenie.
No a hlavne, veď vieš tiež, že tu v galérii sa nedá docieliť nejaké spravodlivé alebo objektívne normované hodnotenie. Niekto ocení krásu, niekto informáciu, niekto technické rafinesy, farby, patetickú atmosféru, iný nejakú nostalgickú väzbu, alebo hodnotí fotografie iba z konkrétneho kraja alebo iba konkrétnych autorov. Hodnotenie tu na hiking.sk je dobrá vec, práve pre ten motivačný náboj, ale vyčítať sa z neho nedá v podstate nič. Nič určité. Žiaden záver o tom, či je fotografia lepšia, horšia, krajšia, dokonca ani či je zaujímavejšia alebo pútavejšia. Iba to, kto tvoju fotografiu určite videl. Tak načo sa vzrušovať ;-)
Tvoje hodnotenie je úplne v poriadku a myslím, že všetci vedia ako si to myslel. Teda aspoň ja myslím, že viem ako si to myslel – z tvojho pohľadu spravodlivo. Keby som bol autor fotografie, bez problémov by som tvoje 2b. akceptoval. No a teraz už vieš aj to, čo je z môjho pohľadu spravodlivé na piatich bodoch. A čo hodnotili ostatní, ti neviem povedať. Možno tiež niečo, čo my vnímame inak a ani by sme si nevšimli.

Lubo

Nikto netvrdi, ze treba hodnotit iba podla foto maritok. Niekomu moze foto pomoct a 5b dakuje autorovi za tip na pramen. Takze kazdy nech hodnoti ako mu srdce raci :-).

Nsvetozarov

Nič v zlom, ale nerozumiem, čo je na tejto fotke za 5 bodov??? Ak slúži len na dokumentačné účely, tak potom sa nemá hodnotiť a ak sa aj táto fotografia hodnotí, tak potom nerozumiem, ako ju môžete takmer všetci hodnotiť za 5 bodov. Námet, technická kvalita a ani kompozícia určite nie sú na výbornú a teda nie na 5 bodov. Fotografiu beriem len ako dokumentačnú, k jej celkovej kvalite som sa vyjadril bodmi v hodnotení. Toľko môj názor a ak som tým niekomu uškodil, tak sa ospravedlňujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Sokolia skala Sranda. Ale stane sa aj takto v domácom pohorí, že sme o niečom netušili. :-) Ja som napríklad takto netušil o kamennom okne nad Motyčkami a dozvedel sa len z H …

+ 2 ďalšie príspevky