Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechod Zemplínskych vrchov

Diskusná téma K článku: Prechod Zemplínskych vrchov

Dlhší čas som uvažoval nad prechodom cez Zemplínske vrchy a dedinou Cejkov, kde niekedy stál zaniknutý hrad. Preto som počas dovolenky obetoval jeden deň na uskutočnenie sna. Piatok 2. augusta 2013 sa stal dňom dlho pripravovaného prechodu. Aj keď viem, že cez Zemplínske vrchy prechádza len jeden turistický chodník, a to medzinárodná horská cesta priateľstva z Eisenach do Budapešti. Ten nebol mojím cieľom. Ráno som nastúpil do autobusu v Trebišove, ktorý smeroval do dediny Cejkov (150 m n. m.). Vystúpil som pred obecným úradom a moje prvé kroky smerovali na juh k vrchu Várheď (215,1 m n. m.), na ktorom mal stáť dávno zaniknutý Cejkovský hrad.

Jozok

Oprava v predposlednej vete:
Namiesto pôvodnej trasy ZÁPADNÝM smerom ....

Jozok

Nová žltá značka na Rozhľadňu je dobrým znakom rozvoja pešej turistiky aj v Tokajskej oblasti. Ale chcel by som podotknúť, že červená trasa E3 má v úseku V. Trňa - Kúpele už aspoň 8 rokov iný priebeh ako je v mape. Vedie zhruba cez nasledovné body:
N48.47287° E21.68141°
N48°28.372' E21°40.885'

N48.48146° E21.68158°
N48°28.888' E21°40.895'

N48.48726° E21.67781°
N48°29.236' E21°40.668'

Navyše som si všimol, že min. od jari tohto roku je pretrasovaný aj úsek autokemp Mária - Michaľany. Namiesto pôvodnej trasy východným smerom k Ondrejskému kopcu nad obcou Luhyňa je teraz táto trasa veľmi nešťastne vedená priamo po ceste I/79 do obce Veľaty. Jej ďalší priebeh do Michalian už nepoznám...

MisoB

Dáme ju do mapy zatiaľ aspoň provizórne, neskôr spresníme, ak budú podklady.

Wbk

Podľa fotky na dole priloženom odkaze, vedie nová žltá značka na Rozhľadňu, najvyšší vrch Zemplínskych vrchov. Ide o odbočku z červenej na úseku medzi Veľkou Tŕňou a osadou Kúpele nad Luhyňou v doline Hečky. V mape však zatiaľ nie je, takže vedel by niekto prosím podať presný priebeh, resp. zmapovať?
adventures.garmin.com/…/DSC00…

Knor

Pripomenulo mi to vylet spred mnohych rokov. Siel som zo Slovenskeho Noveho Mesta v podstate EB-magistralu, vo Velkej Trni som si vsak odskocil na Rozhladnu a kusok za dedinou som to uz v lese nevydrzal, vyhnali ma z neho komare na luku. Tam ma pre zmenu otravovali muchy.
Naopak, cez Cejkov som siel vo februari pred cca 4 rokmi pocas nocneho vyletu z Trebisova cez najnizsi bod Slovenska do Slovenskeho Noveho Mesta (ked som bol v Cejkove, akurat svitalo a ludia cakali na zastavke na autobus). A JJV od Ciernej hory som videl to, co autor. Krmelec a 5 metrov od neho polovnicky posed.

Majoja

V mojom príspevku je vo fotogalerii chyba pri fotke obecného úradu. Je to Cejkov , nie Veľaty.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum