Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lip. Mikuláš – Železnô – Krížna – Zvolen

Vladvlad

Vďaka dzordzo. Treba tomu dať čas, postupne jazdiť dlhšie trasy, nikam sa neponáhľať a výsledok sa dostaví. Pre mňa boli rovnako kedysi podobné trasy nepredstaviteľné. Na začiatku roka by som teda nepovedal, že v lete pôjdem po tme krajom Nízkych Tatier. Tiež som bol kedysi rád za 80km po ceste. Ale postupne sa to zmenilo. Myslím, že je aj tak úplne jedno koľko človek najazdí, dôležité aby bol spokojný s tým kde bol a čo videl. A či sa ten pocit spokojnosti dostaví po 50km alebo 150km je individuálne.
Treba sa na bicykli dobre cítiť aby sa jedinou "prekážkou" v bicyklovaní stala otázka, kam sa vybrať :)

K poslednej vete: asi si ma s niekým mýliš (menovcom), vždy som býval/bývam na opačnej strane Devínskej.

Dzordzo

Vlado, normálne ťa obdivujem. Po všetkých tých článkoch ktoré som od Teba čítal, si frajer. Ja tiež rád bicyklujem, ale na toto neviem či by som si trúfol, aj na rovine robím vzdialenosti tak okolo do 80 km. Ale každý máme svoje hranice. Mimochodom, chcel som sa už dávnejšie spýtať, či si nebýval náhodou na Ľubovníkovej ulici v Devínskej. Ak áno, tak už sme sa aj spolu videli.

Vladvlad

Vďaka chlapci, som rád, že sa článok páčil. Určite tieto výjazdy neberiem ako samozrejmosť, som za ne rád, že sa podarili a hlavne bez komplikácii, nepríjemností a nečakaných situácii.

Karol: presne tak, prvé čo ma napadlo, že nepôjdem do Bystrice a ďalej do Zvolena po ceste, ale aspoň nejaký úsek cez les. Lenže na prvý krát som nechcel vymýšľať, nepoznám tie končiny, čiže som radšej išiel najmenej komplikovanou možnosťou. Do budúcnosti by som sa chcel ísť z Bystrice pozrieť na Skalku odtiaľ smer Prievidza a kúsok ďalej. A to už sú skoro domáce lokality :)
Písal som to aj v článku, pokiaľ sa začína skoro ráno, je viac času, čiže výjazd sa dá s kľudným svedomím ukončiť hneď poobede.

Martin: tak tak zážitky. Hlavne prvé výhľady smer Krížna, nad pásmom lesa, tam som len oči otváral :) Nie som na také miesta zvyknutý, takže sú pre mňa vzácne.
Článok z Martinských holí ešte len čaká na napísanie :)

Janko: Nechcem aby to znelo ako nejaké chválenie ale áno. Malo to max 20%, čiže v rámci normy. Najstrmší bol ale úplne posledný krátky úsek, posledné metre na vrchol Krížnej tam to bolo 23%. V jednom momente som myslel, že ma to švacne na stranu, prípadne prešmykne koleso, ale podarilo sa. Vždy je to o povrchu po akom sa stúpa, v týchto končinách bol prijateľný, bolo treba si dávať pozor na výber vhodnej stopy, na niektorých úsekoch chodníkov boli "jarky" priehlbiny, trsty trávy.

Na poslednej fotke je sumár trasy z GPS navigácie (čas jazdy+čas zastavenia) dokopy je to celkový čas výjazdu. Vlak zo ZV odchádzal 15:02, stihol by som aj ten o 13:02, ale tým som ísť nechcel. Úsek BB-ZV som išiel pomaly, práve preto aby som vo ZV dlho nečakal, ale aj tak to bolo cez hodinu. Celkovo teda 9 a pol hodiny, príchod do ZV pred pol druhou. Tam ma už len čakali dve návštevy zmrzlinového stánku na námestí, kde sa zmrzlina podávala v bielych rukavičkách :)

Jjano

Vlado, skvelý výlet!

To si naozaj to stúpanie z Rybovského sedla na Krížnu vyšlapal bez tlačenia? Klobúk dole ...

Nech čítam ako čítam, neviem sa dočítať, kedy si prišiel do Zvolena, teda koľko Ti to celé trvalo?

Daulagiri

Ach jo, zas jaká paráda !
Opäť výborné plánovanie i počasie. Píšeš že si tu bol prvýkrát, takže nepochybujem že aj silné zážitky. Rád čítam tieto tvoje "šialenosti" :o) Teda viacerí to tak vnímajú, aj keď viem že pre teba sú to úplne normálne cyklovýlety.
A tvrdenie: "trasa nebola náročná, z Krížnej len dole kopcom" nemá chybu :-)

P.S. teším sa na článok z Martinských holí ;-)

KarolM

“Trasa nebola náročná, z Krížnej len dole kopcom”.
Z Harmanca do Zvolena si mohol ísť hrebeňom Kremnických vrchov. Stihol by si to : )
Inak pekný výlet a krásne fotky.

Vladvlad

Vďaka za reakcie, som rád, že článok zaujal a niekoho inšpiroval. Pri ňom si uvedomujem ako ten čas letí, veď som tam bol len nedávno a už sú to 3 mesiace.
Na trase sa mi celkom páčil ten bezproblémový prechod z Liptova k Banskej Bystrici. Možností na cyklistiku je tam po okolí neúrekom.

Braňo: už tretiu sezónu používam jediný druh plášťov, WTB Wolverine v šírke 1,95. Plne mi vyhovujú, len je ich ťažšie zohnať za dobrú cenu. Ešte mám doma jeden nový kus. Prešiel som s nimi za ten čas rôzne miesta a nemám s nimi problém. Nestratia sa na ceste ani v lese. V blate nejazdím. A samozrejme ich mám rád už len pre ich názov :)))
Myslím, že neexistuje nejaká univerzálna rada aký plášť používať, koho baví ich pravidelná výmena na rôzne druhy povrchu, ich vymieňa, niekto jazdí traktorovými plášťami, niekto na slickoch. Na dlhšie trasy je typ plášťa jedným z parametrov pohodlia a vynaloženej námahy, ale určite nie hlavným.
Nemyslím si, že mám špičkovú kondičku (vďaka za kompliment) ja sa bicyklujem len sám pre seba a práve pre podobné výlety. Keď sa pravidelne jazdí, ide to, beriem to ako obyčajné jazdenie v peknom prostredí, teda že vidím niečo čo sa mi páči. A teda že je čo na Slovensku navštevovať.

Plány do nadchádzajúcej sezóny? Osobne si dopredu nerád niečo plánujem, rovnako výjazdy-články, ktoré tu mám publikované neprešli nejakým zdĺhavým plánovaním. Celkom mám rád trasy odniekadiaľ-cez niečo významné a zaujímavé-niekam. Nemám rád nejaké nudné motanie sa po lesných cestách v jednej lokalite, takže skôr niečo typu ako tento výjazd. Plus keďže ako dopravu používam vlak, dôležité je kvalitné a rýchle spojenie bez prestupov. Čiže hlavné ťahy a z nich ísť niekam a prísť niekam. A popritom navštíviť niečo čo sa mi páči. Podobne to bolo napríklad na trase Žilina-Martinské hole-Prievidza hiking.sk/…/mala_fatra-cez_ma… Ďalej mám rád rozmanitosť, takže čisto asfalt je nuda, čisto len lesné chodníky/cesty je nuda, takže z každého niečo. Plus aj poľné cesty. A výhľady :)

Ešte raz vďaka za pozitívne reakcie. Vážim si ich.

John.sp

Ja si myslím Vlado, že si robot. Mimochodom, páči sa mi že navštevuješ presne miesta ktoré sú môjmu srdcu blízke. :-) Napr. vo Veľkej Fatre som bol tento rok po prvý raz a stálo to za to. Síce len na pešo ale určite tam zablúdim aj na bajku niekedy.

Merhorn

fakt to je o kondicke? ja ze mi stacia plaste ala 7milove cizmy. Jazdim bikom po horach od od 14-tych, tak sa nejdem pytat na veci ako by som mal bike rok ale zaujimaju ma skor technicke veci, kedze ako kazdy sa zaujima aj o to co ma ten druhy :)
Na druhej strane je to aj o plastoch, poslal by som ta tu vladovu trasu na takom allmountain fulle so 160mm vpredu vzadu a plastami napr schwalbe hans dampf, videl by si ako by si fucal a este nebol ani na upati kriznej :)

Tulak007

Merhorn, to nie le len o cyklo-plaastoch, to je hlavne o kondicke....a tu ma Vlado spickovu :-). Blahozelam mu k takej peknej ture. Len tak dalej, drzim palce!

Podobnym systemom sme chodievali s partiou do Tatier na bezky.....v noci vlakom na Strbske Pleso a odtial na bezkach smer Podbanske a dalejpopod Rohace - pokial bola chut tak az do Ziarskej doliny, po uroven L.Mikulasa a potom BUSom do Mikulasa a vlakom domov....alebo na bezkach na chatu pri Zelenom Plese na cesnacku - odtial naspat dole paradnym zjazdom - trebalo davat ale velky pozor. Dalo sa pobezkovat komfortne aj okolo Strbskeho Plesa a po prilahlych bezk.okruhoch.

Ale pekne bicyklovanie je aj napr. zo Starej Turej po asfaltke na vrchol Velkej Javoriny k Holubyho chate - najv.kopec Bielych Karpat - odtial sa da v celku v pohode zjazdit po cervenej znacke do Myjavy,alebo po lesnej sirokej ceste na moravsku stranu (mala to byt tiez asfaltka z moravskej strany ale komousi to nedokoncili...)ku Kamennej boude a odtial uz zase po asfaltkach su siroke moznosti dalsich kombinacii-kam dalej..... Ci uz po zltej dolava dalej klesat na Vapenky, alebo prebicyklovat sa na Lopenik a Mikulcin vrch a dalej na Trencin....je tam vela kraaasnych miest.....rad sa tam chodim tulat :-)...a nielen tam D-).

Merhorn

Absolutne spica vlado. Brutal inspiracia a dovod preco si necham a zreparujem HTcko prave na tieto vylety kde by trail full zbytocne uberal sil :)
Ake mas plany na nadchadzajucu sezonu? Ake plaste na tom mas?

David Š.

Že je tam krásně...?! Tu trasu znám, taky do těch míst jezdím na bike, ale základnu mám v Partizánské Ľupči a v rámci tréninku každý večer na halušky na Magurku :-). Jinak super fotky, úplně mám husí kůži. Hned bych vyjel, ale v -7 už to není nic moc.

Adina

len krútim hlavou a usmievam sa...zase jeden Vladov kúsok, super :-))).

Jantaara

Že trasa nebola náročná! Ja by som zdochla! Dobrý si. :-)

Na bystrické námestie si mohol ísť, len bolo treba zosadnúť z bicykla a tlačiť ho.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum