Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Spoločenská hra Poznáš Slovensko?

Diskusná téma K článku: Spoločenská hra Poznáš Slovensko?

Naša rodina má rada spoločenské hry, a tak sa u nás doma ocitla aj modrá krabica s názvom Poznáš Slovensko? Na otázku by som automaticky odpovedala: "Slovensko poznám," ale potom sa zháčim a uvedomím si, že veru to tak ani nemusí byť. A tu sa o mňa začína pokúšať zvedavosť. Ako je to s mojimi, či našimi vedomosťami o Slovensku? Možno ma krabica zahanbí.

Phalike

hru Poznas Slovensko? a taktiez Otazky a odpovede Slovensko/Europa som doteraz hral iba v timoch a nemozem povedat ze by konkretne tato nemala spad a zabavu. Staci sa medzi sebou trosku vyhecovat a naberie to ozaj pekne grady, aspon ja mam taku skusenost so svojimi kamaratmi. Urcite odporucam do kazdej domacnosti alebo turistickej partie pre chvile pohody doma alebo na chatach. S cim sa stotoznujem je to vylepsenie naucneho charakteru s vypisanim jednotlivych objektov resp. sucasti pri ciselnych odpovediach. Mozno po vypredani prvej varky sa dockame reedicie :)

Linki

Túto hru hrávame dvaja-traja a veru si ťažko pamätať, kto už kolo stál a kto ešte nie. Hlavne ak sa ostatní nezaujímajú a všetko si má pamätať ten, kto kladie otázky. Našťastie si každý môže pravidlá pozmeniť ako sa mu páči, takže by som to hre rozhodne nevyčítala. Stačí kus kreativity a hru si prispôsobiť. Inak je hra fajn na zasmiatie, má aj spád (ak s tým máte problém využívajte "hodinky na šach", nech sa odpovedanie nepreťahuje). Vždy sa zabavíme na tom na čo si spomenúť nevieme, čo z brucha uhádneme alebo čo trepneme. :-) Za seba odporúčam. Poučenie i zábava, Raz - dvakrát do mesiaca si dáme kolečko, dve.

Rado

Máme podobnú hru, tuším sa to volá Slovensko - otázky a odpovede (a druhú verziu - Európa - otázky a odpovede) a je to celkom fajn, ale Európa sa hrá veru ľahšie - nejde tak do hĺbky keďže pokrýva väčšie územie rovnakým množstvom otázok, vrámci Slovenska sú tie otázky často také špecifické, že sa človek čuduje, ako málo vie. :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum