Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Spišskej Magury zo Ždiaru

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Spišskej Magury zo Ždiaru

Počas našej letnej dovolenky v Tatrách mama vyslovila požiadavku vymeniť na jeden deň skalnaté chodníky za iný terén. Asfaltky som zavrhla a po chvíli meditovania nad mapou som vybrala oddychovú vychádzku hrebeňom Spišskej Magury. Ihličnatý hrebienok som zakaždým zvedavo obzerala z cesty od Lysej Poľany, navnadená najmä článkom Romana "Bazina" Matkovčíka - Zimný okruh okolo Ždiaru. Dnes prišiel čas na jeho preskúmanie.

Peter61

Tomáš, presne tak, ak malí lyžiari nevládzu výjsť v zime od rozhľadne do kopca od rozhľadne, môžu sa odviezť.
Ak je leto /jeseň, musia ich rodičia vyniesť ( p.Zuzula, p.Vlha, p.Falat a pod. A Žampa
musel dvoch !)

TomXX

Vyzerá to ako dopravník pre najmenších lyžiarov

Beta

Peter, Čo je na tejto fotke ??

Rc1

no ked som zistil ze je za tym "cyperska" firma hned mi bolo jasne o co tam asi ide. o turistov urcite nie, ked tak mozno iba o obsah ich penazeniek. a ktovie kolko stromov z toho lesa skonci zasa raz na cypre...

Beta

Peter61, samozrejme som nepochopila Tvoj vtip :(

PaliT

To nie je náhodou tá lokalita, kde sa urbárnici sťažovali, že nejaký pako tam v ich lese bez stavebného povolenia rozširuje lesnú cestu, vytína stromy, etc. ?

Peter61

Pripájam sa k žiadostiam predrečníkov
( Beta : citát z knihy z 1000 + 1 vtip)

Dzakomoo

tato atrakcia je postavena na mieste, kde sa podla mojho nazoru uz teraz nechodi hladat pokoj a ticho, pretoze su tu vybudovane vleky, lanovky a zjazdovky, su tu vybudovane zabavno-naucne chodniky, bobova draha atd. dokonca je tu uz postavena jedna rozhladna (ta dufam ostane). nehovorim, ze tu nie je pekne, vlastne v mimosezone to tu az tak nezije, ale uz je to tu dost poznacene ludskymi aktivitami. jednoznacne sa tu zvysi napor ludi, preto som osobne rad, ze to nepostavili na inom mieste. kto hlada vyslovene klud, staci ist od Bukoviny dalej na vychod a tam ho zarucene najde.

Beta

Bola som v Ždiari a Spišskej Magure prvýkrát v máji tohto roku. Veľmi sa mi páčilo, lebo som našla tam pokoj a ticho. Teraz budem tam ja a ešte 100 tisíc turistov, ktorý budú kráčať nad mojou hlavou. Vidím, že musím sa ponáhľať, lebo pokojných a stále divokých lokalít na Slovensku bude menej a menej.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum