Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Nová TZT Vihorlat - Kyjov

Diskusná téma Nová TZT Vihorlat - Kyjov

ahoj

Má niekto informácie o turistickej značke z Vihorlatu na Kyjov. Na Víhorlate začína červeno značená cesta, ale nie je tam ani žiadna ceduľa ani iné info, len na skale nakreslená šípka a nápis Kyjov. Vie niekto viac o tejto trase, prípadne kde sa dajú zohnať info. Dakujem

Mp3ojky

Velmi dobre je to neoficialne nove znacenie: Cervenobiela znacka od Pirnagu (cesta nad Porubkou), cez Kyjov krizom kolmo napriec cez asfaltku co vedie z Kemienky do Jovsy, cez Maly Penaznik (pekna skala), cez polovnicku \"strelnicu\" s posedom (luka pod Vihorlatom), potom kolmo hore po tej istej znacke az na Vihorlat). Perfis aj pre bicykel. Lahodka. Vyuziva to spusta ludi. Uz aj Francuzi aj Cesi. Odporucam vrelo.

Alexander

Nie je to značenie KST, červený a biely pruh majú aj lesníci. Ale podľa tohto neoficiálneho značenia perfektne prejdeš hrebeňovku. Navyše je chodník vyčistený od napadaných stromov či konárov. Len to ďalej udržiavať :-) A raz možno dostanú VLM rozum a oficiálne tam povolia urobiť trasu...

Ja.drobec

Podľa foto čo som spravil s13.postimg.org/…/P1240788.jpg to vyzerá ako keby, niekto aj niečo vyznačil. Fotka je z vrcholu Vihorlatu a na vrcholovom pamätníku je aj "štvorec" naznačujúci začiatok turistickej trasy. Ďalej boli značené na stromoch len nejaké zvláštne značky, len biely a červený pruh nie práve podľa STN. Preto sa pýtam čo to je za trasu.

Alexander

Tak, tak, zatiaľ neoficiálna a v jednom clanku na hikingu je o tom aj zmienka :-)

Drobec11

Podľa mojich informácii je to zatiaľ neoficiálna trasa, relatívne nová resp. nedávno "obnovená".
Na hrebeň vraj vojaci nechodia, ale aj tak sa oplatí na ten rozpis pozrieť. ;)

Jjano

Vojaci minulý rok nepovolili ani len vyznačenie trasy čo len z Jovsy na Vihorlat, tak predpokladám, že značená trasa z Vihorlatu na Kyjov nie je legálna... Kiež by som sa mýlil... (?)

.ph

Kyjov sa stale nachadza vo vojenskom obvode Valaskovce a treba si davat pozor na vojenske cvicenia. Cervena znacka z Vihorlatu na Kyjov je pozostatok z dob mynulych. Pokial viem tak tam oficialne nie je nova znacka. Okrem toho je Kyjov rezervacia s 5. stupnom ochrany. Harmonogram vojenskych cviceni je tu (mod.gov.sk/harmonogram-vojens…).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum