Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pomalošľapom Veľkou Fatrou II.

Diskusná téma K článku: Pomalošľapom Veľkou Fatrou II.

Pokračovanie príbehu o bufeťáckej turistickej akcii po hrebeni Veľkej Fatry zo Starých Hôr do Bieleho Potoka pri Ružomberku, v rámci edície “Príručka starých svišťov”. Budeme hovoriť o druhej časti štvordňového putovania, cez záver Hôľnej Fatry na Smrekovicu, až po rázovitý Vlkolínec a strmý zostup do Bieleho Potoka. Reč bude o studenom vetre, inverzii, smrti na hrebeni a o kráse našej krajiny.

Daulagiri

Fakt pohodové čítanie, verím že raz si to nejako takto dám aj ja.

Dzordzo

Pekny clanok aj trasa, Velka Fatra patri medzi moje srdcovky.

Svatopluk Štěpánek

pre jnezky : súhlas, celý
článok je taky pohodový
a mimochodom: vy máte nádherné fotky z lazov v
okoli Tisovca

Jnezky

Fajn napísané a krásne fotečky ... :)

Bazin

pekne pocitanie obe casti. Tak pohodovo a ucelene by som si to aj ja dal lubit.

Mirino

Jánošíkova kolkáreň má pôvod v legende, podľa ktorej Jánošík akýchsi pánov zajal, do hôr vyhnal, tam im hlavy odrezal a tie hlavy použil ako guľe na koľky. Ani neviem, kde som to zachytil.

David Š.

Pěkný článek i fotky. Už jsem na V. Fatře našel lecos (třeba i samopal, náboje, helmu z vojny, apod.), ale čerstvě zhasnutého jelena ne. V Necpálské dolině na Uhliskách jsem našel laň strhnutou vlky, ale už jí dost chybělo. Jinak od Smrekovice se dá trasa projet i na biku, je to ofic cyklotrasa. Jen pozor za Nižným Šiprůňským sedlem, nesmí cyklisti slepě následovat zelenou TZ, jinak budou biky snášet těmi v článku popisovanými serpentínami.
Osobně v těch místech spím radši na Vojenské zotavovně, mají tam i turistickou část pro veřejnost. Pokud člověk přijde do 18.30h může se jít i najíst s vojákama. Ten HH mě nikdy nevzal za srdce. Ty vycpané antilopy, zebry, apod na mě působí dost nepatřičně. Ale je to samozřejmě věc názoru.

Zdenči

Pri čítaní som sa vrátil o pár rokov dozadu, kedy sme hrebeňovku VF robili od Ružomberka cez Malinô Brdo a zo dňa na deň sa ochladilo asi o 15°C. V noci prišla taká búrka, že sa na Smrekovici celý hotel triasol...našťastie sme boli v teple a suchu v posteli. Horšie to bolo na druhý deň, kedy sme premočení museli spať v provizórnych podmienkach rozostavanej (resp. rekonštruovanej) turistickej časti na Kráľovej studni a ráno si obúvať mokre topánky a obliekať ešte vlhké veci. Akosi sa rekonštrukcia pretiahla.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma