Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mŕtvym na pamiatku, živým na výstrahu

Diskusná téma K článku: Mŕtvym na pamiatku, živým na výstrahu

Prvé dni novembra sa tradične nesú v znamení spomienky na zosnulých príbuzných, priateľov či kamarátov. Nie sú to len cintoríny v mestách a dedinách, kam smerujeme v týchto dňoch. Milovníci prírody poznajú tiež pietne miesta a symbolické cintoríny obetí horských nešťastí, ktoré nemajú klasický hrob na mieste, len pamätnú tabuľku či kríž.

PaliT

V texte sa spomína pamätník "pod" T.O. Vysoká, ale správne by to malo byť asi "na skale nad T.O. Vysoká", viď foto.

FunTTomas

Najbližší víkend sa budú konať pietne spomienky pri Lajoške, v Pieninách, v Jasnej a pod Manínom. Podrobnosti sú v pozvánkach na titulke Hikingu v novinkách.

KarolM

Medzičasom som získal podrobnejšie info o pietnom trampskom mieste na Ružíne pri chate Marica. Keďže má privátny charakter, nebudem ho zverejňovať. To pod Šivcom je druhé ružínske : )

FunTTomas

AdoM: áno, lokalita bola upresnená aj odkazom na mapu, je to uvedené v diskusii. Kľudne daj nejaký odkaz na fotku miesta.

AdoM

Tomas, nemal si tam povodne pri trampskom Ruzine uvedenu lokalitu \\"pri chate Marica\\" ? IUz som bol na pochybach, ze mi tam nieco uslo. Ale luky pod Šivcom, to je ina vec. Ak chces doplnit foto, mozem dodat.

Daulagiri

Naozaj zaujímavý zoznam, inšpiratívny s pohľadu navštevovania.

Brigita

pekne urobené -aj na takýchto miestach sa treba občas zastaviť ...

David Š.

Tady mapy.hiking.sk/?x=19.02143… je pamětní tabulka nějakého študáka, jméno si už nepamatuju, který snad měl před cca 30 lety spadnout ze skály v Gaderské dolině. Je tam jen že tragicky zahynul, takže nevím jestli spadl při zdolávání skalní stěny nebo jinak.

FunTTomas

kali11: vďaka za upresnenie polohy, odkaz na mapu som doplnil do textu.

Kali11

Zo sedla Priehyba pod Sivcom po zelenej smerom v vodnej nadrzi Ruzin.Cca 100m od miesta kde znacku pretina vysoke napatie sikmo do prava do mierneho kopca po luke.Na konci luky je skupina briez.Je to trampske taborisko.Je tam kamen na ktorom su kovove tablicky s menom a datumom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov