Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Vecerny/nocny hiking v okoli BA :)

Diskusná téma Vecerny/nocny hiking v okoli BA :)

Su tu nejaki fanusikovia zimneho podvecerneho trekingu z okolia BA (karpaty,zahorie)ktorych tma o 17 tej len tak nezastavi ? :)

Ake odporucate trasy :)

Bazin

presne ako vladvlad pise. Chodim obcas na Kobylu cez Sandberg a je to ozaj zazitok!

Jezevcik88

Homola bude jedna z dalsich expedicii :)
Na Konigswarte som mal tiez taku skusenost,ze diviak ako by chcel ist s nami :) V noci osamote by som mu isto potesil :)

Tomi

jezevcik88: Pred rokom v lete som z Koenigswarte zostupoval po asfaltke do Wolfsthalu cca o 21:00 a hneď hore sa pripojil jeden prítulný diviak, pre istotu sme sa vyškriabali na briežok a potom odišiel. Nižšie bolo krásne vidieť svätojánske mušky.
V zime som išiel sám hore aj dole po tme a okrem auta ma nevyrušilo nič.

Vladvlad

Homola je fajn, presne ako píše Drobec. Hlavne ICčka pri 160km/h musia byť zaujímavé :)

Drobec11

Mne sa vždy najviac páči sledovať za tmy vlaky z rozhľadne na Homole.
Jak sa mihá taká čára krížom cez tmu, to je fakt niečo neobyčajné. Do toho to jemné pohupovanie sa celej tej vežičky, no čistá romantika. :D

Jezevcik88

Nuz tento rok medveda snad nikto nevidel, tak mozno budeme prvi :) Snad ale nie.

Konigswarte je dobry napad, bol tam niekto v noci, niekedy mi lepilo aj cez den ked diviaky boli krizom cez cestu a nie a nie sa posunut :)

Vladvlad

V okolí Bratislavy, ale aj všeobecne, na nočné trasy (bicykel/turistika) by som odporúčal navštíviť vyššie položené miesta s nejakým výhľadom do okolia. Svietace obce, mestá, pohybujúce sa svetielka áut na cestách sú veľmi zaujímavé.
V tomto čase, pred splnom, je pri jasnej oblohe v lesoch dostatok svetla, atmosféra je ešte zaujímavejšia.

Z blízkych BA lokalít: rozhľadňa Königswarte, Braunsberg, nenáročný je západný svah Devínskej Kobyly s výhľadom do Rakúska, samotný cyklomost cez Moravu a okolie, hrad Pajštún, kopec Somár. Z týchto miest je často pekne vidieť osvetlená Viedeň. Zo Záhoria mám rád napr. nočný cyklochodník okolo Moravy a okolie (Zohor, Vysoká pri Morave, Záhorská Ves,...). Potom vlastne akýkoľvek kopec s výhľadom (Homoľa, Vysoká, Vápenná,...).
Je toho veľa, po tme je všetko iné a aj nudné úseky sa zrazu stanú zaujímavými.

Lenrob

Nuz, nakolko sa minulorocny medved, ktoreho okrem jedneho nimroda videlo este jedno dieta (s moznostou byt v spravach), tak potrebujes len celovku a schopnost rychlo sa vysplhat na strom pred diviakmi. Nocne trasy sa od tych dennych moc nelisia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum