Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lesnické sedlo – Haligovské skaly a späť

Diskusná téma K článku: Lesnické sedlo – Haligovské skaly a späť

Keď sa povie pod lampou je najväčšia tma, tak z turistického pohľadu v mojom prípade ide o Haligovské skaly v Pieninách. Prešiel som popod ne nespočetne krát, no priamo v ich útrobách som bol doteraz iba dva razy, aj to bolo dávno v rámci „nútenej“ školskej turistiky. Vápencové skaly sú pri pohľade zdola fascinujúco krásne vďaka mohutným vežiam, nachádzajú sa v nich viaceré jaskyne, a čo mi dlhšiu dobu nedalo spať, bol pre mňa nový poznatok, že sa tu nachádza dokonca skalné okno, zvané Zbojnícka brána. Úchvatná je ich výška. Dvíhajú sa do výšky až 300 metrov smerom na sever z údolia potoka Lipník, tečúcim cez Haligovce. Keď sa mi naskytol voľný víkend v oblasti, ihneď som išiel napraviť veľký dlh.

Dzakomoo

natrafil som v teréne na už neexistujúcu žltú trasu. vyzerá to však, že v skutočnosti je dobre udržiavaná..

Dzakomoo

ok, potom sa este v juni ozvi a dam ti vediet, ci budem v tej oblasti

Adina

Lukáš, beriem ťa za slovo :-). Len som sa pomýlila, plánujem návštevu v týždni medzi 19.6.-21.6.

Dzakomoo

este raz Vam vsetkym dakujem za reakcie :)
Jantaara - snad uz nabuduce tie potvory lepsie preskumas :) uz tu mas navod

Peter Miler

Nazdar,
no konečne som sa k tomu dostal :-) Parádne fotečky!

Dzordzo

Pre tých, ktorí ešte neboli v Pieninách, môžem tento kraj len a len odporučiť, našu aj poľskú stranu. Okolie Lesnického sedla je nádherné, tie horské lúky človeka priam nabudia novou energiou, dá sa tam posedieť na lavičkách, ak je otvorený bufet tak aj niečo popiť a rozjímať. Pohľad na Tatry, Spišskú Maguru a Pieniny je úchvatný. Strávili sme tam nezabudnuteľný týždeň v rodinnom penzióne v Lesnici a bolo super. Na záver, jednoznačne odporúčam jeseň!!!

Jantaara

Haligovské potvory! :-)) ....Škoda, že som oňahdá viac času nemala, určite by som ich preňúrala. Alebo škoda, že ich nemám bližšie. Ale plánujem viacdňový výlet. Pôvodne som myslela na jar ako adina, ale teraz už aj nad jeseňou rozmýšľam.

Fotky nádherné!!!

Ja som sa hore teperila z dediny priamo sutinovým žľabom, najskôr bol pekný chodníček, ale potom sa stratil a musela som liezť a cez kriaky sa driapať. Občas som sa takmer aj zubami držala :-)

Dzakomoo

Ďakujem za pozitívne reakcie. ono je to proste tak, že kto už navštívil Pieniny, vždy sa do nich bude s radosťu vracať :) a kto ešte nie, má sa na čo tešiť!

Adushka

Už keď bol článok v redakčnom systéme, tak ma hneď zaujal, krásne fotky a popis parádnej krajinky, raz sa sem snáď tiež vyberiem. :)

Boro

Paráda, bezva tip. Tento rok tam chcem ísť zasa.

Daulagiri

Tak tieto skaly registrujem už dlho, ale vďaka vzdialenosti je tento kraj pre mňa trochu nedostupný. Raz sa to však určite zmení. Rád som sa bližšie zoznámil s týmito útvarmi. A podľa výborných fotiek súdim že jeseň bude tým pravým obdobím na návštevu. Takže vďaka za článok.

Jnezky

Pekne napísané a super fotečky.
Prekrásny kraj tie Pieniny na našej aj Polskej strane Dunajca ... :)

Alexander

Niežeby som nemal chuť, už som musel ísť preč :-( A plánujem tam pobyt, ale či to vyjde, to sa uvidí potom :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum