Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hamax Siesta: detská sedačka na bike

Diskusná téma K článku: Hamax Siesta: detská sedačka na bike

Aktívni rodičia majú dnes veľa možností, ako počas prvých rokov života svojho dieťaťa nevyjsť z kondičky a zároveň brať svoju ratolesť so sebou. Pre turistiku sú tu detské nosiče a pre bike vozíky a sedačky. Každá takáto vec má svoje výhody a ideálny terén. My sme vyskúšali detskú sedačku Hamax Siesta a z doterajšieho používania máme dojem, že je vhodná ako dopravný prostriedok, pokiaľ bývate v lokalite, ktorá je aspoň trochu priateľská k cyklistom. Taktiež je výborná na kratšie poobedňajšie výjazdy, kam netreba so sebou batožinu, pretože čas potrebný na prípravu a vyrazenie na výlet je oveľa kratší ako v prípade vozíka.

Sona

Deti maju radi take natriasacky, este snad odkedy boli v brusku. Aspon nase :)

Rc1

a ak by predsa hrozila nuda, cyklobundy navaju na krizoch take zapinatelne vrecko. treba tam dat cukriky alebo nejake ine zdravsie dobroty a o zahnanie nudy je postarane :-)

Rc1

bulat a na co mas krk? ci ho mas v gipse? :-)

Bulat

predstavujem si sám seba na mieste toho dieťaťa - pozerať celý deň na spotený tatkov či mamkin chrbát.... asi by som sa radšej išiel hrať na pieskovisko :-)

Littleflower

ok, diky za odporucania, budem musiet otestovat nejaku sedacku s predo-zadnym posuvom a uvidim, ci to pomoze/nebude zavadzat.
doteraz skusenosti so sedackou nemam, pretoze sme vzdy pouzivali cyklovozik. lenze teraz pojde do neho mladsi (7m) a starsiemu (2,75r.)tak ostava sedacka. cyklovozik pre dvoch nechcem, lebo by sa pobili :-)

Peter61

rc1:hej.
Dobre upozornenie per tych, co nezacinaju vozit uz od dojcata :-D
mne sa to nestalo, zacinali sme skoro, mal som cas nacvicit si a samozrejme predtym som jazdil so zadnym batozinovym nosicom. Tam zmena taziska tak nevadi.

Samozrejme, cim viac je dieta vyssie alebo vzadu, tym viac je moznost stavat sa na zadne koleso. Toci sa to vzdy okolo zadnej osky.

Rc1

inak ako bolo spomenute, tazisko sa v pripade pouzitia sakramensky meni. treba si dat na to pozor. ja som raz viezol cca 15kg prcka v takejto sedacke a pri miernom stupani som dal bike na zadne a nebyt toho ze za mnou ide duchapritomny kamos, padli by sme rovno na chrbat...

Peter61

Martin :
urcite nie.
Aj nas predpotopny Hamax spred ...nast rokmi mal moznost posunu dozadu.

Lubo

Neodporucam to davat na sedlovku. Urcite nie tuto konkretnu sedacku, lebo ked das ten aretasny mechanizmus v rame uplne najvyssie ako sa da, tak dieta je uz pomerne vysoko. A cim je vyssie, tym vacsie divy to robi s taziskom. Uz v polohe, ktoru vidiet v clanku na fotkach je zmena taziska dost radikalna.

Ak kopes malemu patami do noh, tak treba sedacku posunut dalej dozadu trochu. Vacsinou sa to da nastavovat.

Littleflower

Lubo a dalsi bajkeri, je mozne/odporuca sa z hladiska bezpecnosti dat tuto cyklosedacku (resp. ine modely) aj priamo na sedlovku? Je mi jasne, ze tazisko bude dost vysoko, no maly by mal aspon perfektny vyhlad :)
Skusal som zalozit jednu pozicanu cyklosedacku na ram, no problem je, ze kopem patami malemu do noh. Vyssie na ram sa mi uz neda sedacka upevnit, lebo ma nepusti uchytenie bowdenu na presmykac. Diky za rady.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum