Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Divoký čučoriedka

Diskusná téma K článku: Divoký čučoriedka

Keď prešla krutá a likvidujúca zima roku 1979, hrozilo našej chate, že sa položí. Žiadny lyžiarsky zájazd, žiadna škola oddávajúca sa kúzlu hôr. Preto sme boli nadšení, keď jedného dňa prišiel chatár a prehlásil: „Tak v druhom, treťom a štvrtom týždni prázdnin budeme mať detský tábor a dúfam, že sa nám aspoň čiastočne podarí nahradiť zimné straty.“ Boli sme naozaj veľmi radi. Chatár nás informoval o podmienkach detského tábora, pretože tento krát naozaj nešlo o „pioniersky tábor“.

Slnkovic

Pekne, ako vzdy od Bora. Inac, rad by som sa konecne dozvedel, ako to bolo naozaj v poviedke Elixir. Kedze vysla uz pred 5 rokmi, mohol by autor daco prezradit :-)

Certmike

Pocas citania clanku sa na mna kolega obcas divno pozrel a stale som to nechapal. Az po hodnej chvili som si uvedomil, ze sa cely trasiem ako sa po tichu smejem :) Kraasny clanok, chcem robit chatara :)

TomXX

Krása, to musel byť riadny zážitok :)

PJano

Prečítať, dočítať a zostať pritom bez mierneho bruchabolenia? Kúzlo, čaro minulosti skutočne navždy stratené v nenávratne? To boli krásne časy, keď žili ešte ľudia, a medzi ľuďmi... Je niečo krajšie, než: "Títo ľudia mali absolútny prehľad o deťoch, deti ich milovali a rešpektovali a oni im nahrádzali rodičov, ktorí zostali doma... Mali veľmi radi deti..."? Improvizácia, dnes nemysliteľná? (Dnes by možno vedúci už len po prvom, druhom z takýchto problémov skončil div nie pred súdom...) Pokiaľ sa rečová inakovsť vníma iba takto, je dobre... Ach, keby takýchto príspevkov bolo čo najviac!

Knor

Mam knihu aj s podpisom autora, dostal som ju od syna na Vianoce. Su tam krasne prihody a je mi luto, ze autor nebol na Holiach pred 2 tyzdnami :-(.

B/E/A

jeeeej, prekrasne spomienky! :-)

tiez som z juhu, tiez som bola v takom tabore na zaciatku 80. rokov, len na martinskych holiach. nejedla som divoky cucoriedka, ale napila spinavy voda pre ovce, tiez ma chceli zobrat do nemocnice do martina :-D pamatam sa, zjedla som tolko cucoriedka, ze aj po dvoch tyzdnoch som mala fialove zuby :-D v zivote som nejedla tolko palacinka, lebo pani kucharka nas mala velmi rada, stale chcela s nami rozpravat, a my sme nechapali preco sa rehotala az jej slzy tiekli :-D za to kazdy bozi vecer nam spravila palacinka :-D aj burku sme chytili ked sme odisli na turu. na chate sme nemali cuvaca ale bernardyna. dovtedy som nevidela ani obrovsky hora, ani cucoriedka, ani bernardyn, tak ten clanok sedi do slova i do pismena :-))))))
obrovska vdaka autorovi!

Ice-age

bolo by fajn keby sa tu nasiel ucastnik tabora z radov deti :-)

Phalike

Pribeh znama z ta kniha Horka Karpata ale ku kava na rano bol dobre precitat ;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum