Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ferrata HZS na Martinské hole v zime

Diskusná téma K článku: Ferrata HZS na Martinské hole v zime

Keď bola otvorená ferrata Horskej záchrannej služby na Martinské hole, povedal som si, že by stálo zato ísť si ju prejsť. Niekoľkí priatelia, ktorí ju už prešli, mi ukazovali fotky a namotávaný som bol stále viac a viac. Konečne prišlo ochladenie a voľný víkend pred Vianocami ma zlákal na zimné dobrodružstvo.

Peter61

HZS Lučanská Malá Fatra
Zaisťovacie laná a stupačky sú väčšinou pod snehom. Upozorňujeme, že pod snehom je potok a hlavne v slnkom osvietených úsekoch hrozí prepadnutie do potoka. ... Ferrata HZS na Martinských holiach od 1.11. otvorená , dbajte na bezpečnosť a používajte ferratový set, mačky a cepín.

Ferrata je ohrozena snehovými splazmi, doporucujeme do ferrat.trasy NEVSTUPOVAT.!!!

Peter61

Z hzs.sk
Ferrata HZS na Martinské Hole je dočasne zatvorena je ohrozena lavínami.

Peter61

Haiderland podruhé, komentář 31.01.2017 23:31:06
"Myslivectví je zatraceně drahá zabava, kterou provozují tradičně mimořádně dobře situovaní občané, kteří se nemohou zbavit dojmu, že jsou něco lepšího než ti ostatní a nemají zájem, aby je ti ostatní obtěžovali. "
horyinfo.cz/comment.php?akce=…

MisoM

Jarino, ja netvrdim ze ferrata je tazka, ale presne ako pise aj lubo, ferrata veci by malo byt samozrejme na seba dat, ak zvazis podla schopnosti ze ich netreba tak ich nepouzijes. Ak najdes miesto co to vyzaduje tak sa zaistis. Tym ze si na ferrate nebol totazko od klavesnice posudis. Moze ti X ludi napsiat ako to netreba a prejdes bez aj na vlastne riziko, ked prides realne do terenu a zrazu zistis ze ich potrebujes. Tam ti je figu platne to ze vsak na nete ludia napsiali ze to dam bez :), ferrate to mozes potom vysvetlovat kolko chces ze ludia tak povedali :)

hamba nie je ist na ferratu s vystrojou, hamba je ist bez nej a nechat sa v tom krajnom pripade dolamat a zviest do nemocnice :)

V kazdom pripade nech to das v pohode a s dobrym pocitom, nech mas chut ist aj na dlasie :)

Lubo

Podla mna na kazdu ferratu (!) je dobre ist plne vybaveny, na nastupe sa do sedaku obliect, nacvaknut set a obut hlavu do helmy. A potom, ked si to teren nevyzaduje, pokojne to ani nepouzit (zvacsa do obtiaznost B) ale pri sebemensom problemiku cvak a pohoda...

JarinoM

Díka za odpovede, MišoM, áno, máš pravdu, na žiadnej ferate som nebol a viac-menej som čakal od niekoho odpoveď: Neboj,dá sa to i bez istenia v pohode, ale na vlastné nebezpečie :) Podotýkam,že adrenalínový šport nie je moja šálka kávy...

Vrana

2 fero: tvoje riesenie je len pre falosny pocit bezpecia. Slucky ti pri pade prdnu, alebo este skor sa zlomi karabina. V istiacom retazci ti chyba nieco co by tlmilo pad - tlmic padu, dynamicke lano.

Fangorn

na tej ferate býva často mokro a vlhko aj kvoli tomu že je v rokline a pri potoku takže ak tam aj ideš a všade okolo je sucho tak tu byť nemusí. a keď sú tie skaly šmykľavé tak je tam pár miest kde ten feratový set určite využiješ. na celú trasu ho samozrejme netreba ale proste sú tam miesta kde ti može pomocť a tých pár gramov naviac v batohu ťa isto nezabije. a keď už nie ferata set tak prilbu určite - lebo nohu a ruku ti nejako dajú dokopy ale hlavu už ťažšie :)

Ferofero

MisoM ja viem ved pisem ze to neni košer, som si toho vedomy

Lubo

Wotr, mňa prilbu na biku naučil nosiť pád, ktorého dôsledok bolo 20 štichov na krku a tvári. Našťastie bez následkov. Bolo to pred 15 rokmi a dnes by sa to už nestalo lebo by som kvôli predpisom tu prilbu mal...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov