Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Kde nájdem projekt na financovanie napr. stavby chodníka?

Diskusná téma Kde nájdem projekt na financovanie napr. stavby chodníka?

Ahojte. Prosím vás, neviete poradiť nejaké stránky alebo konkrétne projekty, kde možno získať financie týkajúce sa napr. na výstavbu náučného chodníka, menších stavieb pre cestovný ruch, turizmus a podobné "prírodné" aktivity? Ďakujem.

Janovarga

grantov zvykne byt plna..
len treba hladat a najma sledovat a podavat a podavat..
uzitocny link lucia.gallik.sk/…/granty-nezi…

ak poznas niekoho z napr. v nejakej banke, tak pomaly kazda ma nejaky grantovy program.Zamestnanec ho moze podat a ak je priamo zainteresovany, tak je aj vacsia sanca na uspech. Len tie financie su mensie, skor na ciastkove prace (csob, vub, slsp..)
Potom su rozne schemy velkych firiem, nam vysiel SPP-len tam potrebujes mat schopny tim ludi a naozaj to stoji dost prace ho ziskat (hlasovanie) atd atd..Dalsia moznost je samotne mesto-obec, ktore taktiez davaju prispevky-treba normalne za niekym z mesta zajst a nedat sa odbit ak nenatrafis rovno na toho spravneho a ochotneho..
Dalsou moznostou su rozne komunitne nadacie, len tam si treba dat pozor na spolupracu a formu spoluprace.
Dolezite je tiez byt nejake obcianske zdruzenie, alebo ina forma - jednotlivcovi grant prakticky nikto neda. Potom sa daju cerpat aj 2 a 3%, robit oficialne zbierky.. moznosti je plno, len netreba mat na zaciatku velke oci, najdolezitejsi su ludia okolo projektu, pretoze bez nich ti aj 10000e grant bude na 2 veci..

Martes

Ja nehľadám projekt, ale možnosti jeho financovania :)....také niečo ako cez Ekopolis a podobne. Vďaka za rady, ale fondom EÚ sa chcem vyhnúť :) Viem že napr. bývala výzva Zelené chodníky, ale už som to dlho nevidel...

PaliT

Ja mám skôr dojem, že Martes sa pýtal na nejakú výzvu, ktorá sa týka financovania z fondov EU. Na toto sa špecializujú niektoré firmy, ktoré potom za úplatu napíšu projekt, zorganizujú výborové konanie pre realizáciu, atď., o tom by sa dalo písať veľa. Spravidla je tam nutná spoluúčasť prinajmenšom 5%,v niektorých sférach aj viac.
Pokiaľ viem, momentálne nie je nič aktuálne, nové výzvy budú vyhlásené niekedy na jar.

R-A-V-E-N

Projekt nenájdeš nikde, ale taký projekt na vytvorenie napr. náučného chodníka musíš napísať sám a na jeho základe sa môžeš uchádzať o finančný príspevok. Na takéto účely slúžia rôzne nadácie napr. nadácia Ekopolis a Zelené oázy (Slovnaft), poprípade oslov miestnych podnikateľov. Každopádne na projekt potrebuješ viac zdrojov a nikto ti ho nezaplatí celý.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov