Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Žilina – Martinské hole – Prievidza

Diskusná téma K článku: Žilina – Martinské hole – Prievidza

Po niekoľkých nedávnych výjazdoch v okolí Liptovského Mikuláša som si povedal, že stačilo, chcem sa ísť pozrieť aj do iných zaujímavých lokalít. Voľba padla na pohorie Malá Fatra, konkrétne na Martinské hole, kde som ešte nebol. Predpoveď počasia hlási vhodné podmienky, takže si beriem jeden deň dovolenky. Čo ma na dnešnom výjazde čaká, netuším a práve preto sa teším.

Kryptajuliett

Tak aby som to opravil,s tymi Prievidzkymi rychlikami to neni celkom tak, minule som siel v inych casoch ako obvykle a cely vlak bol zostaveny z tych "dobrych" vagonov

Kryptajuliett

Tie Prievidzke rychliky momentalne uz nemaju tie dobre vagony, teraz su take obycajne stare ako v kovbojke, kde neni ani poriadne kde dat bicykel. Cca kazdeho polroka to menia, tak na leto uz mozno zase budu

Zdenči

Detailista...tiež ma ten preklep zarazil, no v texte to už má Vlado správne...chybička se vloudila :-)

Detailista

Len jedna faktická, trasa zo Žiliny išla asi skôr cez Rosinu, nie Risinu ;-)

Vladvlad

Vďaka za reakcie, potešili, cením si ich. Spätná väzba je dôležitá.
Domáci cyklisti isto poznajú množstvo iných prístupových trás na hrebeň zo žilinskej strany, ja som si zvolil túto a páčila sa mi. Ako aj píšem v článku, výhľady ma veľmi milo prekvapili. Všetky okolité pohoria ako na dlani, v čistom a jasnom ovzduší.
Otázka mohla znieť, prečo som nešiel na hrebeň z Vrútok. Pretože IC vlaky tam nestoja, rýchlikom sa na dlhšie vzdialenosti snažím vyhýbať a hlavne, bolo by to príliš jednoduché. Takto zo Žiliny ma to už vopred zaujalo.

Tibor :)
Hm, Snina, ďaleký východ, nevylučujem :)
No a to s tou Kobylou, to je vždy taká čerešnička, ťažko sa to opisuje, treba to zažiť. Jedná sa skôr o takú rozmanitosť, "nenudnosť", netradičnosť. Namiesto ľahkého ukončenia výjazdu (napr. v tu opisovanom článku z Trenčína, z Buschbergu) dole v Devínskej, ešte pekne hore.

Martin: ja ďakujem za prečítanie.
K peknému počasiu: to je rovnaká súčasť ako prilba alebo batoh :)

Zdenči: a tak turisti predsa nepôjdu po nejakej asfaltke :)

fepe: vďaka. Články, ktoré tu mám zverejnené, tak všetky od Buschbergu vyššie, sú fotené Panasonicom LX5 (tie predtým FZ18), čiže kompakt. Malé, ľahké, skladné. Neviem si predstaviť nosiť nič veľké a ťažké. Na dlhších, celodennonočných výjazdoch je to nemysliteľné. Samozrejme fotky prešli úpravou v PC, ale ak by nebol dobrý základ, nič by som s nimi už za PC nenarobil.
Čiže radšej si zoberiem o liter viac vody ako o kilo viac fototechniky :)

Na záver len dodám, že toto bol vlastne môj posledný minuloročný výjazd zo série "po vzdialenejších a mne málo známych končinách", zvyšné už boli len v okolí domova.

Zdenči

My sme sa z Turia štverali hore strašným blatochodníkom a ono tam vedie taká pekná cestička :-)

Fepe

Skvele citanie a fotky. Mna by zaujimalo, ci so sebou tahas zrkadlovku, alebo je to fotene kompaktom.

Daulagiri

Tak už je tu aj tento článok. Zaspomínal som si pri ňom na moje potulky hrebeňom Lúčanskej MF. Tiež mi vtedy fučalo práve na Veternom.
Vidieť že počasie bolo na jednotku s piatimi *, trasa suprová, čo viac dodať. vďaka opäť za príjemné čitanie.

Tidoj

Počúvaj, keď ja si raz kúpim lietadlo, zoberiem ťa aj s bicyklom a vyhodím ťa niekde nad Sninou (teda aj s padákom, žiaden strach) a ty do večera prídeš do BA. Ak si cestou neodskočíš na Poľanu, do Ochtinskej aragonitovej, alebo povedzme do Budapešti. A stavím sa, že doma to potiahneš ešte na Kobylu. To bude potom článok na pokračovanie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov