Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Val obrov, Feľaťa a iné záhady Hontu

Diskusná téma K článku: Val obrov, Feľaťa a iné záhady Hontu

Tichá radosť z turistiky sa občas dostaví na úplne nepravdepodobných miestach. Pôvodne som chcel ísť sám na Raxalpe, ale potom sa ukázalo, že bude potrebné zobrať nášho polročného jorkšíra Huga, a tak som aj s Monikou hľadal nejaké miesto, ktoré by splnilo našu túžbu po pokojnom mieste, kde by sme mohli stráviť perfektný víkend aj so psom.

Svatopluk Štěpánek

Skvelý prispevok, južná
časť Štiavnických vrchov
ma už dávno láka, Váš článok je plný inšpirácie. A ten smútok nad miznúcimi pamiatkami
je ten istý ako moj. A naviac, takéto bohom zabudnuté kraje snáď dynamickí developéri neskolonizujú ( ale možu
ich poničiť miestni ).

Knor

Zdravim,
Akurat predvcerom som dal do systemu clanocek o vylete z Plastoviec, ale smerom na vychod. V okoli tejto dediny som uz 2x bol, teraz som z nej startoval do tretice. Jej sirsie okolie sa mi paci.
Co spominate rozoranu luku, tiez som tu cez jednu siel, takze s blatom som mal podobne problemy. Aj so sledovanim znacky / naucnych chodnikov, mozem potvrdit ze v tychto pahorkoch je ozaj vela zveri (srnky, lane aj diviaky) atd...

PaliT

Škoda, že som tú trasu nevidel, namiesto asfaltky by sme volili vašu trasu na pravom brehu Krupinice, ale nebol som si istý, či to tam je schodné, vďaka za link.

Možno by nebolo márne, keby pre registrovaných užívateľov hiking.sk existovala taká vrstva mapy, kde by sa dalo vidieť, že tam ktosi zanechal trasu.

Ďakujem za milé ohlasy, táto nenápadná oblasť naozaj stojí za bližšie preskúmanie.

Axel

Heeeeeej, neodhalujte "plebsu" vsetky tie tajne neobjavene zakutia Slovenska. Kam sa potom budeme chodit tulat osamote? :-P

Bazin

zaujimave miesta, kvalitne fotografie.

PaliT

Axel: žiadny strach, väčšina ľudí ti na takéto miesta "hodí bobek".

Vlado z NZ

Hont vie prijemne prekvapit, je tam kopec miest ktore chytia za srdce + priatelski ludia. A pre hubarov raj. Pred casom sme tu chodievali na "vinnu turistiku":-) Ides vecer z chyšky do hajloku a prides rano z opačnej strany x.km v nohách:-)

Jantaara

Aj môj pes sa musí vždy vyškriabať na najvyšší bod. Bola som poučená, že sú to inštinkty dravca, vraj aby mal dobrý rozhľad na korisť. Tak aby si vedel :-))
Cez víkend som šla z Lomnistej doliny na Skalku v NT. Ja som ledva začala stúpať z doliny hore žľabmi, keď mi pes zmizol smerom nahor a dlho ho nebolo. Potom sa jeho hlava objavila na kraji kotla nado mnou a odtiaľ blahosklonne pozeral, ako fučím. Hore na hrebeni mi skialpoši hlásili, že ho videli schádzať z vrcholu Skalky, vraj si mysleli, že niekomu na vrchole ušiel do doliny. A to si on len sám zdolal druhý najvyšší vrch v NT, ja som sa tam v ten deň už nedostala :-))

Jantaara

Val obrov mám v merku, takže článok prišiel vhod.

Kryptajuliett

Kedysi davno na cundri na pocuvadle som cital osarpanu infotabulu o tom vale,kamarat navrhol ist okolo neho az na cabrad ale bol prehlasovany a sli sme do hodruse.ale ten val mi vrtal neskor v hlave ale tu tabulu som uz nenasiel a nikde som sa k tomu nedopatral.ked to tu tetaz citam tak akoby som nasiel mieco stratene,dik

Daulagiri

Konečne som si našiel čas na tento vysoko inšpiratívny článok. Sú to úžasné a totálne zabudnuté miesta. Hlavne tá Tesárska roklinka ma zaujala. Hádam sa sem dakedy dostanem.
Vďaka za super tipy.

Michal ondovčík

Ďakujem veľmi pekne za typ na pobyt v prírode. Ja som tento pobyt spolu s priateľmi absolvoval koncom maja 2016 a natočili sme z tohto pobytu aj video, link youtube.com/watch?v=vPJmCNKSV…

Hont je nádherný kus Slovenska, poznám ho dosť dobre, pracoval som totiž niekoľko rokov vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť a často som do týchto oblastí chodieval bicyklom. Obec Hrušov, hrad Čabraď, obce Bzovík, Čabraďský Vrbovok a ďalšie ako mesto Krupina, *Banská Štiavncia, Sitno a ďalšie lokality poznám dosť dobre, všetky som navštívil bicyklom. Dokonca sme raz s kamarátom prešli bicyklami trasu Lešť-Bzovík-Hontianské Tesáre-Dudince-Šahy-Slovenské Ďarmoty-Veľký Krtiš a späť na Lešť. Nezabudne na kvitnúce agátové lesy, ktoré sa v týchto končinách Slovenska hojne vyskytujú. Na východe máme agáty avšak čisto agátlové lesy nemáme.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum