Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Val obrov, Feľaťa a iné záhady Hontu

Dady

dve otazky - jedna na autora - mozes mi dat prosim suradnice, kde nad Rikincicami ste narazili na ten Val obrov?
druha asi na Martina Knora co sa tyka tej informacie o plote - kedy si tam bol? a fotku z toho nemas? Ani mne sa nezda, ze by Felata mala byt uzavreta...

Knor

Ano, je tam, videl som ho. Spat som siel po ceste ako Pali.

Knor

Ci pana. Som si takmer isty ze tam ziadna otvorena branicka nebola, lebo som vedel ze idem okolo byvaleho arboreta a chcel som sa pozriet dnu ... no zacinam o sebe pochybovat :-?. V kazdom pripade, ta novo vyznacena odbocka ide podla vsetkeho po ceste a od Z by mal byt hlavny vstup, zrejme aj s nejakymi tabulami.

PaliT

Z tejto strany bolo oplotenie zdemolované mapy.hiking.sk/?x=19.00885…

Vidieť to na fotkách k článku, napr. tá s bráničkou.

Je ale možné, že tam niekto má nejaké aktuálne plány, lebo pozemok s 267(!) majiteľmi síce spravuje Pozemkový fond, ale prenajala si ho nejaká firma Agroskot.

mapka.gku.sk/…/detail

Knor

Uf, moja chyba. Tomas, mozno sa tam clovek predsa len dostane. Modra znacka ktorou som siel je z opacnej strany a tam je plot, pricom na tabulke je oznam o bazantnici. No tu v clanku Pali pise, ze nielen arboretum, ale uz aj ta bazantnica je zrusena. Takze mozno je od Z normalna otvorena branicka, neviem.

FunTTomas

tak to je fasa, že minulý rok označili odbočku k Feľate pred Dolnými Rykynčicami a teraz sa tam už človek nedostane...

Knor

Lady? Ani nahodou. Ta roklina je pekna, ale uplne sucha. Ten lezaty rebrik v uvode bol zapadany snehom. Inak, vyliezt k tej 8-dierke mi dalo zabrat. Najprv som musel retaz vyhrabat spod snehu, a potom hadat kde je chodnik. Sneh cely svah zahladil. K 1-dierke som po tej gurtni nevyliezol (aj ked snaha bola).
Arboretum Felata je oplotene, je tam zakaz vstupu, zmenili ho na bazantnicu. :-?

Vlado z NZ

Martin, ak si bol, tak daj vedieť, či boli v Tesárskej rokline nejaké ľady...to by som sa šiel pozrieť...

Knor

Aaa, to ma nenapadlo. Ja som klikol do pravej tabulky a to da iba 2 etapy. Mozno sa tam kamsi zajtra pozriem.

PaliT

Obaja sme zle pozerali, link na hlavnú trasu je uvedený v texte článku, tam kde je stručné zhrnutie míľnikov.

Knor

Uf, a trasa najdlhsej z tych prechadzok chyba. Pali, nedoplnis ju?

Michal ondovčík

Ďakujem veľmi pekne za typ na pobyt v prírode. Ja som tento pobyt spolu s priateľmi absolvoval koncom maja 2016 a natočili sme z tohto pobytu aj video, link youtube.com/watch?v=vPJmCNKSV…

Hont je nádherný kus Slovenska, poznám ho dosť dobre, pracoval som totiž niekoľko rokov vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť a často som do týchto oblastí chodieval bicyklom. Obec Hrušov, hrad Čabraď, obce Bzovík, Čabraďský Vrbovok a ďalšie ako mesto Krupina, *Banská Štiavncia, Sitno a ďalšie lokality poznám dosť dobre, všetky som navštívil bicyklom. Dokonca sme raz s kamarátom prešli bicyklami trasu Lešť-Bzovík-Hontianské Tesáre-Dudince-Šahy-Slovenské Ďarmoty-Veľký Krtiš a späť na Lešť. Nezabudne na kvitnúce agátové lesy, ktoré sa v týchto končinách Slovenska hojne vyskytujú. Na východe máme agáty avšak čisto agátlové lesy nemáme.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum