Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Zimná túra na Veľký Choč

Diskusná téma Zimná túra na Veľký Choč

Ahojte. V najbližších dvoch týždňoch by som sa chcel vybrať na Veľký Choč, no vôbec nepoznám, ktorou cestou sa dá najľahšie, najbezpečnejsie dostať hore, resp. ktorá trasa je v tomto ročnom období najpreferovanejšia. Túru by som chcel absolvovať max. s palicami. Ďakujem za rady.

Tajbik

klaso111: to fakt? aj ja chcem také, aspoň na tých medveďov :-)))

Ragnarokkr

PS: polom je riadne presekaný, z tohto hľadiska problémy neboli žiadne

Ragnarokkr

Môj report zo soboty:
Smerom od Lúčok to bolo miestami šmykľavé. Mal som kvôli šmykľavému snehu problémy prejsť v úseku kde padol polom, a nasadil som si tam mačky. Ostatní išli bez nich a zvládli to tiež, čiže nie sú podmienka, no výrazne pomohli. Smerom na Strednú poľanu a Valaskú dubovú pri zostupe treba prekonávať ľady, bez mačiek to je jazda na zadku. Cez víkend bolo pomerne teplo, na obed určite aj na samotnom Choči nad nulou, myslite preto na topiaci a mrznúci sneh.

Atalienka

Z Valaskej Dubovej aj my chodíme,tiež sme zažili čistý ľad a bola sranda, keď nám nohy na ňom tancovali. Je to pekná trasa aj v lete. Z Lúčok sme boli v lete, bolo tam kopu popadaných stromov po víchrici, ťažšie sa prechádzalo, tak neviem, ako by to bolo v zime. Ale "kocurky" určite so sebou brať.

Klaso111

Tajbik ja som strojar som si urobil takeho hroty na palicky,tie bodaky mam rovno aj na medvedov :)))

FunTTomas

chodník na V. Choč z Valaskej Dubovej je zvyčajne ľadový pre vysokú frekvenciu turistov na trase. Ľad nebýva jedine po výdatnom snežení, čo túto zimu ešte poriadne nebolo. Stúpacie železá ber určite.

Tajbik

ahoj,

ja som bola na choči uplynulý víkend, síce z valaskej dubovej, ale poviem ti, že chodník bol čistý ľad. Tažke mačky som mala obuté, až na krátky úsek na začiatku trasy, prakticky celý čas. A paličky mi boli na *** :-) lebo sa na ľade šmýkali :-) Ale áno, určite sa oplatilo a s mačkami to nebol žiadny problém :-)

Klaso111

Ked si zoberies tie macky nemal by byt problem +este palicky prinajhorsiom ich nepouzijes,minuli tyzden som bol v Malej Fatre a na chodnikoch cisty lad,tak pocitam ze sa ti zidu napis ake boli podmienky :)

Ragnarokkr

Vidím že oživujem 2 roky mŕtvu tému, ale nedá mi inak. Plánujem cez víkend Veľký Choč od Lúčok. Očakávam vo vrcholových partiách ľad, oplatí sa ísť? Dá sa to prejsť? Mám mačky, ale zaujímalo by ma, či to už niekto v zime šiel, a či to nebude príliš risk... Díky

Hiugo

Tak, v pondelok sme absolvovali výstup na Veľký Choč z Valaskej Dubovej po letnej trase hore (bez problémov), po zimnej dolu (pri reťaziach dosť obtiažne bez mačiek), za jasného počasia s krásnym výhľadom na široké okolie. Určite lepšou voľbou v takomto čase je zvoliť si letnú trasu, výstup hore nám trval len necelú hodinku a pol s prestávkami. Ďakujem za rady, určite sa sem vrátime aj v lete :)

Livka

z valasskej dubovej je to v pohode, lepsie je ist letnou trasou hore aj dole, potom uz len zalezi od pocasia ci ti tam prirobi nejaky ladik alebo nie, sneh tam mozno bude,ale da sa to prejst aj bez maciek-len opatrnejsie :)

Vojto Keder

No,my sme to s kamošom vymákli a boli sme tam sami...vyšli sme tam totiž v podvečer. Potom sme spali dole na búde. Rano sme stretli pri ceste späť asi 50 ľudí... A aj počasie vyšlo

Ran

pred mesiacom sa ma kamoš pýta či nechcem ísť na silvestra na východ slnka na choč. a aj že chcem. a tak som sa nedopatrením stal súčasťou masového silvestrovského výstupu. to boli stovky, asi aj tisíce ľudí. hlavne z valaskej dubovej. ešte aj dnes ma striasa pri pomyslení na tie davy.
inak presne jak Vojto spomínal, letná trasa je príjemnejšia.

PJano

Pred rokmi, za onoho režimu, turistické kluby z priľahlých dedín organizovávali silvestrovský výstup na Choč. Výstup se tešil veľkej popularite. Nebolo zriedkavosťou, že sa na kopci tlačilo aj vyše tisícky turistov. Veru si nepamätám, že by väčšina mala na nohách akékoľvek super vybavenie (ovšemže, bolo to sčasti aj dôsledkom oných skromných možností). V zimách, keď navalilo množstvo snehu, žľabom Machnatô ale aj ďalšími spadli časom aj lavíny. Výstupy boli vedené zo všetkých možných i nemožných smerov. To všetko už, zdá sa, bude navždy len minulosťou...

Vojto Keder

Ahoj. Išiel som tam pred dvoma tyzdnami z Valaskej Dobovej a zo Strednej Poľany to bolo lepsie po letnej trase,bolo ovela menej zladovatele ako po zimnej. Ale podrazky z hrotmi odporucam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum