Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Lúka

Tono

JarinoM, fotka je pre mna omnoho hodnotnejsia, ako pre inych. A to, preto, ze si odfotil polohu Turniste nedaleko sedla Skaliny, nad zaverom Hradockej doliny. Ja som tam bol v case, ked snehu bolo cez 50 cm, ale aj tak sa jasne rysovaly valy a priekopy predpokladaneho maleho stredovekeho hradku. Ja mam polohu odfotene priblizne z rovnakeho miesta, ale v zime. Foto je dobre, mozno trochu viac zrezat dole a o to viac pridat hore.

JarinoM

Wallendorfer,ja chodím do hôr a na túry hlavne pre pekné výhľady.Tento web mi pomáha pri plánovaní túr,lebo podľa fotiek viem asi do čoho idem. Osobne by ma veľmi nebavilo štverať sa niekde 3 hodiny a potom by som zistil,že prakticky celý výstup je bez výhľadov. A preto som dal do galérie toto sedlo, lebo z mapy nevyčítaš, či tam je výhľad,alebo nie.A neviem, čo máš proti lúkam.To by som mohol na V.Tatry povedať, že fotím kameň.

Rbr69

Jasne, ze nie kazdeho to ocari a bere. Suhlas s Lubom, ze to ma hodnotu pre mapu, dalej je to z oblasti,ktora nie je tak ovlajkovana ako ine preplnene turisticke trasy, a je tu na hikingu aj dost fotiek cvaknutych v hustom lese (ci hmla, ci farby jesene, ci lesny duchovia ...). Osobne mam rad pohlad na luky, hlavne s nejakymi osamotenymi stromami. A urcite sa rad po nich aj poprechadzam, nebudem to rezat pod lesom :)
Ale v prvom rade mi tu tiez ide o hodnotu pre turistickamapa.sk.

Misou

V tomto prípade sa bolo treba viac zamerať na pozadie

Wallendorfer

no pockaj Lubo,som zvedavy co povies, ked sa ti hiking zmeni na server o lukach :-D

Lubo

Aj kopcov je na Slovensku viac nez dost a fotime ich :-) na pohlad nezaujimava fotka nabera na hodnote vo turistickamapa.sk$ret :-)

Wallendorfer

neber to osobne, ale takých lúk je na Slovensku asi dosť,nemyslíš? :-)

JarinoM

Čau rbr69,foťačik je obyčajný kompaktík,len ja sa hrám pri úprave fotiek, niektoré sa mi zdajú troška akoby zaprášené, tak ich softwérovo upravujem, a tam je asi pes zakopaný.Som začiatočník.

MatusM

Mozno to bude len nespravne zvolenym polo-automatickym rezimom. Ja mam taku skusenost.

Rbr69

cau Jarino, ako som Ti uz niekde pisal, asi ten Pentax maluje s automatikou do cervena (fialova), je to aj na viacerych Tvojich fotkach, radsej by som sa toho fotacika zbavil cez inzerat. Ono asi s nim fotievas najcastejsie cez rezim auto ... Mozno je to vada pristroja, mozno je to reklamovatelne.
Toto je myslene za predpokladu, ze si tie fotky nedofarboval softwareovo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Lino k fotke: Hájska skala Išiel som s opačnej strany, tam to nie je také strmé, ale je to dlhšie. Kus tam ideš pekným chodníkom po hrebeni. K ihrisku som zbehol dole. Nestretol som ani n …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok