Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Štúrovo – Dobogókö – Pilisszántó a späť

Diskusná téma K článku: Štúrovo – Dobogókö – Pilisszántó a späť

Cyklotúru začínam na železničnej stanici v Štúrove, počasie vyzerá dobre. Je teplo, ale nie príliš, tak sa rozhodujem, že vyskúšam či som nezabudol jazdiť aj do kopca. Rozhodujem sa pozrieť Dobogókő, čo je jedno z najznámejších turistických centier v Maďarsku a obec Mlynky s pilišskými Slovákmi. Ďalší program nechávam na náhodu.

Vlado z NZ

nie je to až taký problém.Ja viem po maďarsky len pár slov. Keď si chcem niečo preložiť tak cez Google translator (dobre stranky su napr. turautak.com$ret - popisy zaujimavosti aj túr). Existujú aj stránky maďarských Slovákov a tie sú v slovenčine, o dedinách v Pilisi je tam pomerne dosť, keďže sú tam slovenské samosprávy (napr. pilis-slovak.hu$ret oslovma.hu$ret). Čo sa týka orientácie v teréne turistické mapy sú hodne podrobné - nezablúdiš:-) Ćo sa ľudí týka vždy sa nejako rukami hohami dozvieš čo potrebuješ - s cudzími jazykmi sú na tom o trocha horšie ako my ale zasa sú ochotní až až, aspoň ja mám také skúsenosti.

Jantaara

Zaujímavé. Do Štúrova chodíme, takže tipy na výlety sa zídu. Len keby som čosi aj po maďarsky vedela, lepšie by sa orientovalo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov