Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tipy na skitúry: Veľký Kriváň a Chleb

Diskusná téma K článku: Tipy na skitúry: Veľký Kriváň a Chleb

Ak máme radi horské lyžovanie, pri ktorom nejde o život, chceme si vychutnať krásne horské prostredie a zároveň mať po ruke vymoženosti civilizácie, tak kombinácia výstupu a zjazdu Veľkého Kriváňa a Chlebu je ideálna. Vzhľadom na to, že sa radi pohybujeme vo voľnom teréne a lanovkám a vlekom sa radšej vyhýbame, budeme sa baviť o prístupe na kopec a zjazde na južnú stranu. Skidysnejland na opačnej strane kopca necháme "tým druhým".

Misko79

Jedna z najkrajsich tur v Malej Fatre, tura cez Snilovsky potok je z nasich naj :) Palec hore za clanok, uz aby napadalo

Vrana

proste kto si chce dat hlavny hreben MF v zime a nema skialpy, ma teraz optimalne podmienky :-)

Choze

vcera na chate pod grunom trava, suvisly sneh je od konca vleku na gruni, hreben od stohu vyfukany, sneh na slapanie zacina az od juzneho vrcholu stien. v snilovskom sedle je snehu dost (v porovnani so zvyskom hrebena), rovnako aj na krivani, na lyziach sa da zist aj na chatu pod chlebom. z hrebena som schadzal v sedle bublen, tam to opat zacinalo byt vyfukane na travu. ani vcera, ani dnes som nestretol nikoho na lyziach.

Bikemartin

Pali, včera ráno na salaši pod Suchým teplo -1C, z Krížnej to bolo na lyže tak do 1300m, v 1000m sneh/tráva 50/50 a v 850m kvitnú podbele ;-). Včera pieklo celý deň, dnes pečie celý deň .... A tak nejako to bude aj v MF.

Lubo

Toto je moja oblubena oblast pre pohodovy rekreacny skialp. Pravda vsak je, ze byva celkom husto v pekne vikendove dni, preto je lepsie, ked sa podari z prace "urvat" cez tyzden.
Z BA je to realizovatelne ako jednodnovka, hoci ovela prijemnejsie ako dvojdnovka s prespatim na Chate pod Chlebom.
P.S. tato sezona je uz asi pase pre chlebsku oblast :-(

Phalike

Pekna a jednoducha inspiracia. Vdaka. Nevie niekto ako to tam aktualne vyzera so snehovo-lyziarskymi podmienkami?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov