Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Haluzická tiesňava

Diskusná téma K článku: Haluzická tiesňava

Haluzice som v minulosti navštívil viackrát. Pri návštevách vždy hrali prím fortifikačné stavby. A tak mi akosi nikdy nezostal čas na návštevu interesantného prírodného výtvoru – Haluzickej tiesňavy. To sa mi podarilo napraviť až počas tohoročnej zimy, keď ma sem znova priviedli túlavé topánky. Keďže návšteva tiesňavy vo mne zanechala hlboký dojem, pokúsim sa ju čitateľom bližšie predstaviť a nahovoriť ich na jej prechod.

Janabilesova

Dnes sme boli v Haluzickej tiesňave a aj na rozhľadni. Chodník v strmšej časti svahu vytvára eróziu, hodili by sa tu schodíky alebo terénna úprava, aby sa menej ničila príroda. Na spiatočnej ceste sme do Haluzíc schádzali o pár metrov ďalej, menej strmšou časťou, viac naokolo. Na tomto chodníku sme stretli aj cyklistov s horskými bicyklami.

Zabka

Tiesňavu som navštívila tento piatok a bola som očarená:) Cítila som sa ako v divokej džungli. Super článok:)

Libor Ďurček

Bol som tam minulý rok počas dovolenky aj s mojou polovičkou. Pekné.

Unrealista

tu je z tiesnavy a kostola timelapsove video síce ho prerábam budú tam nové zábery z hajnice a kostola este raz tak toto je vlastne stará verzia

youtu.be/95oZVXAJ6oE

PaliT

Včera som išiel diaľnicou okolo a spomenul si na tiesňavu, tak som potom hľadal, či tu je o nej nejaký článok. A toť, o polnoci som dostal odpoveď na moju "objednávku". No pekne...

Maček

Ha - neskutočné, práve dnes som bol v tejto lokalite a s najväčšou pravdepodobnosťou sme sa na trase dvakrát stretli.
Život je náhoda.
Ešte k tej rozhľadni. Je to z hľadiska výhľadu (hľadisko výhľadu - znie to divne, ale je to sémanticky aj gramaticky správne) úplne zbytočná vežička, ktorá síce má svoj pôvab, avšak prudko ma zarazili náklady na jej výstavbu. Viac ako 12 tisíc euro. A áno, viac ako desať tisíc hradila EÚ, zhruba 1.800 dalo nejaké naše ministerstvo a cca 600 eur to stálo samotnú obec, napojenú na financie cez bošácky mikroregión. Odhadujem, že náklady, na jej výstavbu, pokiaľ by to spravila priamo obec s prispením miestnych ľudí a turistov by boli zhruba desatina nákladov vynaložených cez EÚ. Odhadom sú tam 3 kubíky betónu po €50 (€150) a približne 2 kubíky dreva á €230 (460), nejaké železo na kotvy a spojovací materiál, plus asfaltolepenková strecha a nátery, odhadom ďalších €300. Dohromady materiál tak za 800 euro. Plus robota. V lowcost prevedení by to stálo cca 1200 euro. Keby to dostal nejaký miestny šikula a chcel na tom fakt zarobiť, tak to urobí za dvojnásobok, 2400 euro. Avšak tých 12 tisíc mi vyráža dych. Prepáčte, že som pri tak peknej krajine spomínal jednou vetou aj penieze. To sa s tým len môj sedliacky rozum nevie vyrovnať. Pretože aj peniaze z EÚ nakoniec zaplatíme iba my sami.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum