Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pred Malou Lehotou

Diskusná téma K fotke: Pred Malou Lehotou

Príjemná neasfaltová cesta ma pohodlným stúpaním dopravila až sem, kúsok za Malú Lehotu. Páčilo sa mi ako sa zatáčala. Výhľad smer Vtáčnik, pomenovanie doliny v popredí som na rôznych mapách nenašiel, potok v nej tečúci je prítokom Pílanského potoka.

Vladvlad

Tu sa normálne rozbehlo pátranie :)
Na mapu lesných ciest som zabudol. Môže byť Vozárova. V jednej z máp na odkaze, ktorý som uviedol nižšie, je v danom mieste uvedená usadlosť Prokovci, rovnako ako na tej lesníckej. Čiže aj taký názov by to mohol byť.

Ináč sranda je, že išiel som tadiaľ prvý krát a už sa púšťam do skúmania pomenovávania :) Úplne mne neznámy kraj a takto :)

Pavel: popravde nič výnimočné som nenavštívil, plán bol vrchol Vtáčnika, na ten si ale ešte chvíľu počkám. Čiže článok neviem, opisovať ako som išiel po nudnej hlavnej ceste do a zo Zlatých Moraviec, neviem neviem, uvidím. Vďaka za pripomenutie.

Osobne ma ale napríklad zaujali pozostatky lesnej železnice v Kľakovskej doline, síce som si pozrel len vonkajšiu expozíciu v Hrabičove - vozeň na koľajách naložený drevom, ale je tu pekne spravený náučný chodník, čiže oplatí sa tam ísť ešte raz pozrieť.
Mám o nej aj knižku, takže najprv ju prečítam a potom opäť navštívim.

Pafi

Ten server je super pre plánovanie mimo značiek a je dosť známy. Imaginárku dáme!
To Vladko - tuším je to zasa na kvalitný článok, či?

Tidoj

Pafi - 100b. za Vozárovú dolinu aj za zaujímavý link. Škoda, že to tam je tak divne nejednoznačne napísané. Máš u mňa jedného imaginatívneho panáka. Snáď to nebude taký názov, čo si niekto vymyslel doma pri kreslení mapy.

Vladvlad

Možno sa ten názov už nezachoval, ale som presvedčený, že nejaký byť musel. Ale ako píše edy29, cesta na Pílu je aspoň aké také pomenovanie.
Tibor, presne, hľadal som názov toho potoka, ale ani ten nie je v mapách pomenovaný, iba ako prítok. Dve turistické mapy a potom rôzne druhy online máp na geoportal.sazp.sk/web/guest/h… a nič. Nevadí. Bolo tu pekne.

Tidoj

Treba zistiť, ako sa volá potok. A ak sa ani ten nevolá a je to len potok, tak by to mohli byť Bezmenný potok a Bezmenná dolina (alebo Bezmennopotocká). Alebo treba dať miestnym detvákom, nech vymyslia a zahlasujú na internete. A potom bude krst - potoka aj doliny.

Edy29

nikdy som nepocul ze by ta dolina mala nazov, lehotania vzdycky hovoria, ze je to cesta na Pílu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok