Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veporskými vrchmi z Brusna na Zbojská 1.

Diskusná téma K článku: Veporskými vrchmi z Brusna na Zbojská 1.

Prejsť si malebné Veporské vrchy sme mali v pláne dlhší čas. Navnadili ma najmä Adushkine články, fotky samôt a krásnych lesov, ale aj krátke osobné nakuknutia do ich rôznych častí. Správna chvíľa nastala začiatkom septembra 2013. Dvojročný drobec ostáva so starými rodičmi a vyrážame na klasickú hrebeňovku, na aké sme boli zvyknutí, než sme sa stali mamou a tatom.

Lubo

My sme tam videli uz minuly rok nejaky drobny naznak "cistenia". Vtedy davali prec brezy.

Bikemartin

doplním ešte, že na západnej časti hrebeňa od Zákľuk vidno stopy po hustej premávke - na pár miestach sa robila ťažba po okrajoch lúk - niečo na spôsob: ´obnova lúčnych biotopov´ a niekto na to možno zobral EU fondy. Vyklčované plochy sú vyčistené do tla, vidno stopy po štiepkovaní, snáď to trávou rýchlo zarastie.

Phalike

Duri, dole klobukom, este by si mi mohol poslat tie "Veporske tipy miestneho šarvanca" a budem Ta po vsetkych horehronskych krcmach vychvalovat :) Tinky tebe vdaka za aktualne info, chystam sa tam na dajaky majovy wanderung ;)

Sumi

muska,si frajer.Je super,že existujú ľudia ako si ty.

Bikemartin

Ďuriho žltá rínka čapuje vodu 0,6 l fľaša cca za 15-20 sekúnd, prúd nad ňou je ale dosť silný a preto strháva nečistoty.

VN Hrončok je napustená.

Sona

Super, Duri, velmi zasluzne, vzhladom na nedostatok vody okolo, urcite sa nejeden turista potesi. Veru pravdu mas, Rado, na niektorych fotkach zhora to fakt pripomina srdce, napriklad tuto od Adiny, ak by sa chcel niekto pozriet: hiking.sk/…/na_cistinke.htmlH… a Vysoka - az na vrchol, a tiez Lubietovsky Vepor ostavaju aj pre nas ako ciele do buducna.

Muska

No a rínka pod Obrubovancom je už opravená.

Ran

môj jediný počin v tejto oblasti začal v ľubietovej, cez hrb a vepor na poľanu. zažil som otravnú asfaltku na včelinec, ale aj les prales pod hrbom a na veporskom hrebeni. až dodatočne som si na fotkách z hrbu všimol, že lúka, na ktorej stojí chata, je v tvare srdca! nejaký ťažký romantik s motorovou pílou a svorkou oviec musel řádit:) vďaka za článok, Soni. tie zákľuky, obrubovanec a spol sú fakt krásne miesta. a ďuriho vysoká taktiež. už teraz sa teším, jak tam zavítam.

Pencurák

Sumi:tak ako píše Muska,provizórna rínka to vyrieši,podľa mňa nebude problém nabrať vodu.Na salaši je v zadnej časti vyvýšené miesto,spalo sa tam dobre,odporúčam...

PaliT

Vďaka, teraz som sa lepšie zorientoval.

Muska

sumi voda sa tam dá nabrať, je to komplikovanejšie najmä preto že tam úplne "zhnila" plechová rínka.. ak tam chcete nocovať, tak budete mať určite trocha času a rínku si môžete provizórne svojpomocne opraviť (npr. dá sa spraviť žliabok zo starej PET fľaše)... voda sa odkalí relatívne rýchlo do polhodinky bude voda dobrá na varenie a do hodinky aj na pitie..
Ak všetko klapne, tak tam pôjdeme teraz cez Veľkú noc a už mám doma nachystanú rúrku ktorú tam osadím nech sa prameň znova stabilizuje.

Sumi

Chystáme sa tam za pár dní,tak si ma so stavom prameňa na Obrubovanci veľmi nepotešil.Chceli sme tam nocovať,ale bez vody...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum