Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ožďanský tunel - stav 2014

Radoslav

Tomáš, vďaka za info. Že ste prešli vlani čo len časť trate je obdivuhodné, lebo už v 2007 vo vrchole leta niektoré úseky boli na mačetu. Som práve reflektoval len stav, keď sa defin. rozhodlo o zrušení trate s paradoxným záverom ministerstva, že majetok ŽSR nebude nijak zužitkovaný. Hneď od začiatku zastavenia tu boli roky ala Klondyke, kde od začiatku mizli hlavne drobné koľajivo, - skrutky, zvierky, podkladnice, spojky. Značnú časť koľajiva však nakoniec zrejme sama ŽSR, aspoň podľa zdokumentovaného v r. 2008-9. Samozrejme, prevádzka trate (no i viacero lokálok) je ekonomicky nezmysel už dlhé desaťročia, keď ešte fungovala.
Tá myšlienka cyklotrasy tiež vznikla už v tom období jej vyradenia. Podľa wiki je akt. účtovná hodnota trate 772 tis. €, kraj ju chce za symb. 1 €. Iste si aj zaslúži rekonštrukciu hodnotná hist. budova v Hrnč. Zalužanoch, práve i pre možné využitie pre cyklotrasu (občerstvenie či i ubytovanie).

FunTTomas

rado: koľajnice sú kompletne rozkradnuté. Išiel som po trati presne v deň storočnice kremnicka.kluby.hiking.sk/…/p…. Ostali len nepatrné zvyšky koľajníc na zastávke Sušany, v Pondelku, odbočka pri Poltári a na priecestí pred Rimavskou Sobotou (Včelinec).

Radoslav

Tak: 13 rokov po zastavení vyše 30 km dlhej trate RS-Poltár (č. 175). No hneď pár rokov po zastavení prevádzky už bola infraštruktúra dosť zdevastovaná, rozobraná, po 6 rokoch nečinnosti ju ŽSR zrušili nadobro. Chýba niekoľko km koľajiva, zabezp. zar. atd.
Vlani oslávila storočnicu, teda nedožitú. Veď aj oždiansky most pred 4 rokmi odviezli do Spiš. Vlachov, no i ten už smutne čaká na pár vlakov za rok...
No takto sa ŽSR stará o svoj majetok. BB kraj uvažoval vlani o kúpe (prevedení) celej trate pre sprevádzkovanie cyklotrasy na jej telese (z fondov EÚ). Tak jediné pozitívum, i keď len na papieri (a teraz zmenil sa pán kraja...).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky