Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tribeč: Zoborské a Jelenecké vrchy

Diskusná téma K článku: Tribeč: Zoborské a Jelenecké vrchy

Veľká noc sľubovala štyri dni voľna pre turistiku, ale aj nestále počasie. Veľký piatok ešte mal byť slnečný, ale potom rosničkári sľubovali prehánky a dokonca búrky. V rámci cyklu Príručka starých svišťov sme vedeli, že náš pochod začne pri kostolíku v Dražovciach, všetko ostatné malo zostať vecou náhlej inšpirácie spojenej s rozvahou ľudí, čo majú čosi za sebou. Spoločnosť mi s Monikou mali robiť naša stará dobrá Čili a Hugo vo svojej novej podobe. Naši havkáči nič na svete tak nemilujú, ako dlhé prechádzky s “páneškami”. Nabalili sme do batohov pojazdnú (lepšie povedané "pochodnú") domácnosť a vyrazili sme.

Daulagiri

Paráda, putovanie s veľkým batohom, spanie v stane, rána a večery v horách tomu sa nevyrovná žiadna jednodňovka. Je dobré že tu vychádzajú takéto články.
Čo sa oblasti týka, je pre mňa zatiaľ neznáma, ale verím že sa sem niekedy dostanem. Minimálne Zobor, Žibrica a Gýmeš ma dlho zaujímajú. A Dražovský kostolík samozrejme tiež. Vybavili sa mi spomienky na cesty vlakom k babke popod ten kostolík, ktorý vtedy na mňa pôsobil tak tajomne na okraji brala.
Nádhera, idem rovno na druhú časť.

Cyro

Tak ako hovori Funttomas... Na tomto krasnom mieste sa bohuzial s oblubou stretava rôzna čvarga a stav je potom taký aký je...

FunTTomas

Michalský kostolík nad Dražovcami picasaweb.google.com/…/Drazov… je otvorený na požiadanie na miestnej farnosti nitra-drazovce.fara.sk/. Najbližšie bude prístupný tento piatok 23. mája počas Noci kostolov od 18.00 do 21.00 h. My sme tam boli organizovaná 30-členná skupina. Vopred sme sa objednali a keď sme sa blížili cestou zo Zobora ku kostolíku, tak po telefonáte dorazil správca farnosti a urobil nám zaujímavý výklad. Nepríjemnosťou bolo natlačené rozbité sklo v zámke dverí, ktoré bol problém vybrať, ale pomocou nožničiek z lekárničky sa ho napokon podarilo vybrať a odomknúť. Žiaľ, pamiatka bola a je neustále atakovaná od vandalov, preto musí byť interiér takmer prázdny, ale aj tak láka "zvedavcov". Z uvedených dôvodov nemôže byť na stene tabuľka s kontaktom, lebo by tam dlho nevydržala resp. by musela byť vo výške 5 m nad zemou...

PaliT

Re: Fotky - fotím do RAW a upravujem v Lightroome. Keďže foťák vlastne nedokáže presne reprodukovať skutočný obraz, treba ho v digitálnej tmavej komore dorobiť a treba povedať, že výsledok sa dosť podobá tomu, čo sme skutočne videli, snáď som trochu vyšróboval kontrast a ubral svetelnosť červenej farby.

Gýmeš sme si schválne nechali na celodenný výlet niekedy inokedy.

Marianisko

fotka "Slnko zapadá nad Zárubami" + tá čo je za ňou - to je originál či dokreslené v programe?

Cyro

...kostolik sa otvara pocas niektorych cirkevnych sviatkov a vtedy sa tam aj sluzia omse. myslim ze farar z Drazoviec by mal blizsie info :-)

Sona

Pekny vyletik. Skoda, ze vam nevyslo odskocit na Gymes, ten hrad ma nehorazne rozmery :) je nadherny.
V Jelenci a jeho okoli sme kadeco povystrajali na horolezeckych kurzoch. Drazovsky kostolik a Zobor a Meskov vrch som si zase pozrela v tehotnom obdobi, bolo tam krasne. Tak si mi to teraz vsetko pripomenul :)
Btw. videl niekto uz ten kostolik zvnutra? Otvara sa vobec niekedy?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum