Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka cez Veľký Tribeč do Skýcova

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka cez Veľký Tribeč do Skýcova

V prvej časti rozprávania sme hovorili o tom, ako sa starí svišti vybrali z Dražoviec na hrebeň starobylého pohoria Tribeč, prespali dve noci v miniatúrnom stane, ako ich boleli plecia aj nohy, zmokli, ale nedali sa obrať o radosť z pohybu v najkrajšom zelenom období roka. Dnes si povieme o tom, ako sme dvomi ďalšími etapami dokončili naše putovanie hrebeňmi pohoria, ktoré bolo turisticky pre nás doteraz prakticky neznáme.

PaliT

Po nás kliešte iba zo 2x liezli, za čo doplatili životom. Zo psov sme ich stiahli viac, ale zahryzli sa hádam len 2-3, ale rýchlo sme ich objavili.

Daulagiri

Tak som si prečítal aj túto druhú časť. Je to ozaj krása, raz sa určite vyberiem po vašich stopách. Výzorom je to dosť odlišný kraj v porovnaní s tými ktorými sa túlam teraz. A aj preto ma tak láka.

PaliT

Pozri Ferrino Lightent. Vlani som k nemu písal aj v článku našej túry na Dobrú Vodu.

Knor

Zdravim
Na turistickej mape z roku 1986 je ta zelena uz vyznacena, no vtedy nemohla mat vela rokov. Ja som ju siel v roku 1991. Asi sa tam volakde najblizsiu jar/jesen vyberiem.

Tommydudich

Ahoj, prvy aj druhy clanok je super. Paci sa mi ten miniaturny stan aká je to znacka-typ ?

PaliT

Z takého lesa sa nemôžeš v noci pozerať na hviezdy ;)

No, ale v tomto prípade tu boli samé bučiny a v každom konkrétnom prípade vždy rozhodnú miestne možnosti.

Mimochodom, odkedy existuje tá zelená značka?

Knor

Zdravim
Hreben je znaceny zelenou preto, lebo bol vyznaceny iba nedavno (OK, nedavno je relativny pojem, ale pamatam si na clanok v Krasach Slovenska, ked ho otvarali). Avsak ta cervena znacka je tam snad odjakziva.
A k tym priruckam "starych" svistov: "Zasada znie, ze pokial mozem stanovat v lese, postavim si stan tam a nie na luke. Rano na nom nebude rosa." Samozrejme, najlepsim lesom je umela smrecina, kde je odspodu hruba vrstva ihlicia. Taky les je sterilny, naviac ihlicie zdola a cecina zhora robia vybornu tepelnu izolaciu. Vdaka nasim lesnikom su taketo umele smreciny (t.j. spalne) po uzemi Slovenska roztrusene mimoriadne hojne. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov