Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pod Plešivcom

Diskusná téma K fotke: Pod Plešivcom

Už zďaleka, vďaka svojmu tvaru, dobre rozoznateľný Veľký Plešivec (484m) je zaujímavým kopcom Čachtických Karpát. Nie len vrchol, ale aj jeho podhorie je príjemným miestom na návštevu. Krásny slnečný deň, pokračovanie prechádzky bolo smerom k neďalekej vodnej nádrži.

Bazin

K100 mam pocit ze je neznicitelna, len 6mpx uz je dost malo.Popravde ja radsej fotim s hladacikom. Ta cena to fakt by som nerozmyslal, mal si stastie!
Asi budem striehnut na K30 :-)
Dik za minirecenziu.

Vladvlad

Sranda, odoslal som príspevok len na základe tvojho prvého komentára a ono sme sa v podstate trafili. K30 :)

Vladvlad

Nemyslím, že rôznorodú.
Používam kompakt Panasonic LX5 a bezzrkadlovku Pentax K01
Minulé leto som presedlal z Kx na K01. Popravde, nikdy som si nezvykol na zrkadlovkový pohľad, tj pohľad cez zrkadlo. Ak Pentax v budúcnosti uvedie niečo s kvalitným elektronickým hladáčikom budem nad tým rozmýšľať.
K01 bol za super cenu, tuším 279E z Nemecka, takže nebolo nad čím rozmýšľať. Je to vlastne prerastený kompakt. Spolu s DA35/2,4 alebo DA15/4 je príjemne skladný.
Osobne nie som náročný, Kx je fajn, nemal by som problém ho používať naďalej. Kvalita fotiek je u obidvoch dostatočná. Rýchle deje nefotím, takže rýchlosť zaostrovania pre mňa nehrá úlohu. Naopak, výhoda použitia akýchkoľvek objektívov na K bajonet je fajn.

Pokiaľ ti K100 slúži a stačí, tak to je len dobre. V prípade zmeny, by taká K30 bola dobrá voľba a posun vpred. Cena je lákavá, na pentax.sk, po 2% zľave za 448E. Prípadne K50, čo je vlastne to isté, len s iným dizajnom. Samozrejme, taká K5II alebo K3 by neboli o nič horšie :)

Bazin

az teraz som si vsimol aku roznorodu vybavu mas. Co vravis na K01 vs Kx? Ja s mojim deduskom K100d som uz ozaj mimo diania.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky