Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Stodola pod Drobným vrchom

Diskusná téma K článku: Stodola pod Drobným vrchom

Pred mojou prvou návštevou Slovenského krasu som samozrejme pátral na Hikingu po možnostiach núdzového prespania pod strechou v prípade nepriazne počasia. Vďaka článku Pavla Timka "Krasom - planina Horný vrch (2)" som sa dočítal o nižšie popísanom objekte a rozhodol "vyskúšať" a pridať na stránku pre budúcich návštevníkov.

MatusM

Spali sme tu 7.mája 2023. Okrem myší, všetko v pohode. Vodu sme mali ešte od Hája a ráno sme si ju nabrali v Lúčanskom prameni - je to ok. Ráno sme sa pobavili na tom, že sme prespali v "chlieviku" - tej škaredšej polovici, ktorú sme otvorili prvú, už takmer potme. Tú upratanú sme "objavili" až ráno.

Boro má pravdu, šopa tu stojí už veľmi dlho, najstarší "zápis" na zárubni píše rok 1980. Úctyhodný vek.

Daulagiri

Prechádzal som okolo 21.10.2022 a nakukol som dnu. Búda stojí a vyzerala byť v poriadku. Akurát v malej miestnosti už nieje čečina iba seno.
Vodu bolo potrebné si nabrať v Lúčanskom prameni, tiekol dostatočným prúdom.

Peterjuraj

Prechádzali sme okolo minulý týždeň a stav je taký ako na fotkách.

MarcelKE

Šiel som okolo 3.9.2016 a je to tam stále v pohode. Búda stále stojí, je v obstojnom stave, ohnisko pri búde tiež. Lúčanský prameň ale vyzeral nevábne.

FunTTomas

Dalibor: vďaka za presnú polohu, opravil som to v článku.

FunTTomas

dalibor: vďaka za spresnenie polohy. Opravil som to. Autor mal pôvodne len približnú polohu, tak sme radi za podnety od čitateľov.

Wbk

Prespali sme tu v noci zo 6. na 7.9. Inak pozor na tu uvedené súradnice, môžu byť mätúce! Stodola je priamo na značke o niečo (asi 5 minút) východnejšie. Mal som aj presnú polohu, ale svojou "šikovnosťou" som si zmazal všetky užívateľské dáta v GPS. Odhadom je poloha stodoly asi niekde tu: mapy.hiking.sk/?x=20.74161… . Držal by som sa každopádne stále informácie, že stojí tri metre od červenej, čiže ju skôr či neskôr nemožno minúť.

Zivan

V prípade dobrého počasia však odporúčam využiť radšej radšej lesík resp. lúčku nad Lúčanským prameňom (mapy.hiking.sk/?x=20.71636…). Je to predsa len blízko vody a na peknom mieste.
V daždi je však stodola určite lepším riešením.

Boro

Tomáš, je to prekvapujúce, ale tá "šopa" je tam už asi 30 rokov. Sám som tam spal dvakrát, a teší ma, že ešte stále existuje.

Nonormal

Tak tento článok mi nahral parádne do karát ;-) Práve som sem zašiel nájsť nejakú strechu nad hlavou v okolí Zádielu. Diki.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum