Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Valaská Dubová - Choč

Diskusná téma Valaská Dubová - Choč

Vie niekto poradiť, v akom stave je chodník z Valaskej Dubovej na Veľký Choč. Vraj je tam polom po víchrici. Prosím,má niekto aktuálne info?

MatoMato

Ahoj, nebol niekto na Choči z Dubovej posledné dni, že by vedel povedať, v akom stave je chodník? Sneh/ľad alebo sa dá v pohode? Díky moc.

Marek85

zvládli sme to v pohode, trochu bol problém zostup z Choča smerom na Lúčky po červenej TZT.

Aďo.4

trasa z Vyšného Kubína je prechodná..
Na žltej značke z Nižnej na Lúčivný vrch sú pred vrcholom dva asi 40-50 m polomy na chodníku..Musí sa obchádzať po lese.Nižšie smerom k Nižnej popadané jednotlivé stromy už porezali.

PaliT

Myslím teda tú zelenú, lebo teraz pozerám, že o Jasenovej bola reč nižšie...

Jjano

A nemáte niekto informáciu o ceste z Bukoviny do Malatinej, či je prejazdná na bicykli?

Radoslav

aj ho s frasbúkom... tak pre Prosiecku i Kvačiansku stopka (a oprávnene sa štátni výpalníci angažovali tu namiesto vyberania výpalného od šoférov v Mikuláši :-)

Marek85

vďaka, veď práve, tura je naplánovaná z Valaskej Dubovej cez Choč do Lúčok.

Radoslav

Z Val. Dubovej na V. Choč bez problémov, ani známka po poslednej víchrici. Zjavne padlo už vlani všetko, čo malo. Plus potvrdzujem Dušanove fakty. Z neďalekého okolia z aktuálne poznaného len v Skorušinských vrchoch na hrebeni v okolí Kopca a Príporu nad Hutami je cca 10-15 padnutých stromov. BTW Roháčska dol. a sev. orav. doliny Záp. Tatier dtto v pohode, len pár stromov z poslednej, decembrová už je uprataná.
No dovolím si rozšíriť otázku o Prosiecku a Kvačiansku, kde som mienil prechádzať, no okrem info napr. OÚ v Prosieku o zákaze prechodu Prosieckej som sa stretol s turistami, čo ma v sobotu odhovorili s tvrdením, že tam dokonca bola Polícia, ktorá do dolín nepúšťala. Len som videl pohyb ľudí od V. Borového na Oblazy, vraj max. po ne a tiež od Svoradu k vdp. na Červ. pieskoch.

Dušan Šrenkel

Zdravím, z Valaskej Dubovej netuším, ale včera sme išli z Jasenovej cez Drapáč na Choč a tam nebol žiadny problém. Avšak problém je zostup z Choča smerom na Lúčky po červenej TZT, je tam niekoľko miest s polámanými stromami a jedno z nich je dosť zlé, problematické obchádzanie.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum