Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Májová kalamita v Nízkych Tatrách

Svatopluk Štěpánek

Ospravedlňujem sa, som mimo trasu, ale neboli tie polomy aj nad Pohorelou, takých 1.500 m od odbočky zelenej TZT, zo Salašnej smerom na Pohorelú ?
Iba na okraj: vodopád pod Orlovou je aj v zime velmi pekný.

Dušan Šrenkel

Chodník z Liptovskej Lužnej do sedla pod Skalkou vedie v náhradnej trase. Je vyznačená dočasným značením žlto sfarbenými fáborkami. Značenie bolo aspoň v lete dostatočne husté. Akurát ak schádzate zo sedla pod Skalkou, tak treba od smerovníka pokračovať trochu nižšie smerom ku Veľkej Chochuli, po cca 150 m hľadať príslušné fáborky. Od Liptovskej Lužnej smerom do sedla nie je problém. Obchádzková trasa začína až v sedle Dolné Želiská (smerovník).

Martin123

Dobrý den, nevíte někdo, jak vypadá žlutý chodník z Liptovské Lúžne?

Jjano

Salatín - Bohúňovo (zelená trasa po hrebeni) je priechodné.

MatusM

Určite je lepšie ísť tou obchádzkou cez Mistríky, neviem si predstaviť, že by to mohlo byť tadiaľ horšie.
Foťák som mal len v GPSku, zo 3 fotky mám (dám do galérie) a podnet pošlem písomne, aj keby to k ničomu neviedlo.

Zivan

Bolo by aj teraz lepšie ísť z Kečky na Donovaly obchádzkou cez Mistríky, tak ako to už bolo doporučované pred rokom? Teda Na Šponge odbočiť smerom doprava dole po spádnici. Vlani v júni to tadiaľ bolo v pohode.
Alebo aj tam je už teraz tankodróm?

Merhorn

riadia sa ocividne podla pravidla. Jeden krat meraj a dva krat rub :)

TDD

info k foto / Hnedé miesto (za červenou budovou - objekt MV SR) je stavebná príprava pre výstavbu - asi aquaparku.

Wbk

Dva týždne dozadu som sa nostalgicky zo Zvolena pozrel smerom na Kečku, pretože v čase kalamity sme išli hrebeň NT a v tom (vtedy ešte nespracovanom) polome sme sa na úplný záver fakt poriadne zapotili. Už na prvý pohľad sa mi tam niečo nezdalo, predsa som zhruba vedel do akej miery to tam bolo popadané. možno sa mýlim, ale podľa mňa tam lesa chýba neúmerne viac, než bol rozsah tej kalamity. Lesáci a tuším že aj donovalskí menežéri urobili fakt "poctivú" robotu. Foto:
s8.postimg.org/…/IMG_9922.jpg
s2.postimg.org/…/IMG_9924.jpg
s3.postimg.org/…/IMG_9967.jpg

Lubo

P.S.
Minulotyzdnovy update mapy nie je posledny. Pripravujeme vrstvu vystrah, do ktorej bude moct kazdy pridat puntik + fotografiu + napisat vystrahu. Redakcia to potom skontroluje, priradi farbu a velkost puntiku a vypublikuje to von.

Lubo

Podanie na IZP (ako na akykolvek urad) musi byt pisomne a cez podatelnu, resp. doporuceny list s dorucenkou. Inak sa mozu vyhovarat. Fotografie vytlacit, na ofotenej mape oznacit ich poziciu. Pridat vsetky info, ktore clovek o danej veci ma.

Ak urad nereaguje, treba sa stazovat, aby pochopil uradnik, ze to tak nenechas.

PaliT

Tento rok sa stíhačka mení na ponorku...

Merhorn

tarazed, to by samozrejme nebol ziaden problem, no ako som pisal. upozornoval som ho, ze mu nejde poslat fotky, nasledne este nejake informacie a tento clovek sa mi uz viac neozval(neodpisal). Po asi 4om maily ma to prestalo bavit.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum