Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata pod Kľačianskou Magurou

Diskusná téma K článku: Chata pod Kľačianskou Magurou

Chata pod Kľačianskou Magurou, hovorovo nazývaná len Magura, patrí k najčastejším turistickým cieľovým bodom z Turčianskej kotliny. Niet sa čo diviť, patrí medzi najdostupnejšie chaty v Turci a jej okolie poskytuje krásne ďaleké výhľady na celý Turiec, lúčanskú časť Malej Fatry a Veľkú Fatru.

Janabilesova

Z prespatia na chate a jej služieb počas tohto leta máme veľmi pozitívne skúsenosti. Jedlo sýte, chutné, a nie sú to polotovary. Ústretový a milý personál, ktorý sa rád s vami porozpráva a dá cenné rady ohľadom chodníkov a okolia. Žltou z Lipovca sa chodí oveľa menej, zelená je stmšia a kratšia, a tu na chodníku s najväčšou pravdepodobnosťou cez víkend alebo voľno nebudete sami. Hojdačka pod Bučinou je fajn spestrením pre deti. Určite sa sem ešte vrátime a vyskúšame prísť aj v zime.

Peto.z.bb

Substance242, v tom nie prave idealnom znaceni zltej TZT sa s Tebou zhodujem. Ak ma clovek natesno, a musi chytit konkretny spoj, tak je to z tohto pohladu bezpecnejsie po zelenej dole, to uznavam. Ale zas k urazu clovek pride skor asi pri zostupe zelenou. Ale to verim ludia vycitaju z grafu v hikeplanneri :)

Pf69

To listie je tam celoročne . Do Vrutok premava cca každu hod MHD .

Substance242

Problém žiaden, a tiež mám rád pokoj. Menej skúsenému chodcovi by sa ale ten chodník mohol aj stratiť, úseky sú pod šmykľavou vrstvou lístia, a dôležité je aj dostať sa do Vrútok bez zrazenia autom. :-)
K chate - vyzerá v pohode.

Peto.z.bb

Substance242, a v com konkretne bol problem na mojej oblubenej "obchadzkovej trase"? Pre par z nas je vyhnutie sa skupinkam dalsich turistov skor asi vyhodou.

Substance242

Včera som išiel od chaty po žltej do Lipovca a nemôžem celkom odporučiť, očividne tadiaľ skoro nikto nechodí. Choďte radšej ako všetci ostatní po zelenej. :-)

Pf69

Na tejto chate, je narozdie od susednych teplo a pohoda !!!

John.sp

Boli sme na chate tento vikend.
Prespali sme aj so psom, nebol problem. Vyborná kuchyňa, výborné pivo. Zišla by sa rekonštrukcia wc a sprchy a taktiež izieb. Obsluha ok. Odporúčam výstup na Suchý. Nádherný výhľad široko ďaleko.

Pf.69

Dole blato a mokrý sneh , hore už len mokrý sneh a lad .

Cmaro

Ahojte, nebol niekdo teraz na chate alebo neprechádzal okolo. Ako vyzerá chodník z Turčianskych Kľačian? Dík.

Stanislav Kroczek

Spalisme teraz zo soboty na nedelu,príjemne bolo,už idú Krokusy,nádhera.Na chate celkom v poriadku,taký večerný folklór. Splnil som si sen.Kolkokrát som chatu videl z rýchlikov,z áuta,tak som si povedal,raz to musí výjst,sme traverzli aj Suchý z tým neštastným lavínovým svahom...
Turisti z Třinca,Těšína.

Rio

Dnes, keď sme prechádzali cez miesto, kde zvyčajne parkujú autá, tam nad mostom, všimli sme si jedno vozidlo, ktoré malo rozbité zadné okno veľkým kameňom. Potom mi kamarát vravel, že je lepšie parkovať v dedine. Často tam vykrádajú autá. Tak buďte opatrný, aby sa vám výlet nepredražil.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Medvedica Išiel som okolo 9.3.2024. Do búdy zrejme trochu zateká. Strecha by už potrebovala väčšiu opravu. Inak ok. Dnu čisto. Pri útulni pribudol nový veľký prístrešok s …

+ 33 ďalších príspevkov